På tynn is


Det svinger fra kulde til pluss grader noe som fører til at isen blir veldig usikker, i dag hadde brannvesenet i Stavanger øvelse på å redde folk som går gjennom isen.

 
klargjør 418  
Fast ute på isen: Brannvesenet gjør seg klare for å redde reporter Johan Mihle Laugaland som ligger ute på isen. Foto: Thomas Johansen.  
   
Av: Thomas Johansen  
   

Isen har lagt seg over Breivatnet men ikke la deg lure, denne isen er langt fra trygg. Det demonstrerte en reporter fra NRK Rogaland og brannvesenet når de i dag ettermiddag hadde redningsøvelse.

 
   

Skrekkscenario

 

Det er mange som ferdes rundt Breiavatnet hver dag, det er folk der til alle døgnets tider. Men det er ikke alltid folk vurderer ting like smart. Denne øvelsen er ikke bare valgt fordi det var is her.

{youtube}9hzADKm8TWU|729|418|0{/youtube}
Rett gjennom: Her ser du Laugaland går rett gjennom isen. Foto: Thomas Johansen.

– Særlig fredag og lørdags kveld har vi fått meldinger om at ungdommer har tøffet seg på isen, isen er langt ifra trygg og det å gå i gjennom her er et mareritt, sier operasjonsleder Steffen Skår Størseth.

 
bomfast utsnitt 2
Sitter fast: Selv om det er grunt kan det være farlig, her ser vi Laugaland sitter bom fast i isen etter å ha gått igjennom. Foto: Thomas Johansen.
 

Reportasje

 

Det var NRK Rogaland som faktisk kontaktet brannvesenet om å gjøre denne øvelsen, NRK stilte med reporter som skulle gå igjennom isen mens brannvesenet skulle redde han.

– Isen har jo lagt seg som gjør at folk vil ut å skøyte og andre ting, det kan jo skje da at folk går gjennom isen. Så vi ringte brannvesenet, de skulle ha en øvelse så da kunne vi lage en reportasje om det. Sier Laugaland.

redning 418
På svømmetur: Det tok ikke lang tid før brannvesenet hadde fått i land Laugaland etter han gikk i mellom isen. Foto: Thomas Johansen.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *