Skadet i Trampolineparken

forssidelite

Flere unge har vært innom kiropraktorakutten de siste ukene med skader som de har pådratt seg i den nye trampolineparken på Storhaug. Sondre Borchgrevink er en av de som har tatt turen dit.

 
Kiro 2  
Vondt i Ryggen: Kiropraktor Christer Førland tar behandler Sondre Borchgrevink Foto: Stine Bækkelien
 
   
Av: Jo Fridstrøm  
   

–         – Jeg var ikke oppmerksom nok på hva jeg drev med, så da landa jeg feil. Jeg fikk forflyttet en ryggvirvel.

Borchgrevink er klar på at dette gikk på hans eget ansvar.

– De ansatte var klare på at vi ikke skulle prøve på ting vi ikke klarte. Jeg drar gjerne tilbake, jeg må bare følge bedre med på hvor jeg hopper.

 
   

Flere med skader

 

Christer Førland fra kiropraktorakutten, tror unge ofte er lite forsiktige når de bruker parken. Han forklarer at mange ofte kan ha små skader de ikke kjenner til. Dette kan være problematisk når du gjør øvelser kroppen ikke er vant med.

 Det er nok mange som ikke er bevisste på en friksjonsskade de for eksempel har i korsryggen.  Når de belaster den sterkt, for eksempel i en trampolinepark, kan det hende de skader seg. Bare de siste ukene har jeg hatt tre-fire personer med skader fra den nye trampolineparken, sier Kiropraktoren.

Han påpeker at det er viktig å starte rolig når man holder på med belastninger kroppen ikke er vant med.

       – Ikke prøv på ting du vet du ikke har ferdigheter til å gjøre. Mange blir litt gira og tar på litt mye. Da kan ting skje.

 

 
   

Ikke bekymret

Hoppepark 2
Leker i Parken: 
Den nye trampolineparken har vært en populær attraksjon Foto: Jo Fridstrøm

 

Daglig leder for Freedome trampolinepark på Storhaug, Ørjan Gjedrem forteller at sikkerhet er deres største prioritet. De har mange sikkerhetsregler for å passe på at ting går bra. 

         – Det er klart at sikkerhet er noe av det viktigste for oss. Vi har strenge sikkerhetsregler for å passe på at ting går riktig. Om vi får ett dårlig rykte på oss, så får vi jo ikke noen kunder. Men det er jo klart at om personer har underliggende skader, så er ikke det noe vi eller de kan vite om. Dette gjør at det er enda viktigere for folk å følge reglene godt og ikke prøve på ting de ikke kan.

      Han tror ikke at interessen kommer til å falle av heller.

          – Det har vært en veldig god pågang her siden vi åpnet. Nå begynner det å roe seg litt ned men det er jo bare naturlig. Vi begynner nå også å se igjen flere av de som kommer tilbake mye. Vi har mye av skoler og idrettslag som også viser interesse.  

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *