Stavanger beholder sine to stjerner

Breiavatnet Frida Barland lite

Det ble ikke noen nye Michelin-stjerner til Stavanger i år, men både Sabi Omakase og Re-Naa får beholde den de har fra før.

 
Breiavatnet Frida Barland hovedbilde  
Stavanger: Antallet Michelin-stjerner økte ikke i Stavanger i år.  
   
Av: Guro Hennig  
   
Under kveldens utdeling av årets Michelinguide stilte de to restaurantene, som du finner i Stavanger, opp i København. Re-Naa og Sabi Omakase som var til stede, hadde begge én stjerne hver fra før, og de hadde ikke forhåpninger om noen flere.  
   

Fortjent

 

Sven Erik Renaa, daglig leder for Re-Naa mente at de ikke hadde nok besøk i 2017 til å få enda en stjerne, men at de fortjente å beholde den de hadde.
– Du vet aldri helt hvordan det går, men det er jo alltid gøy da! det kiler litt i magen hver gang på Michelin-utdeling, sa Renaa til Byas.

Torill Renaa, som driver restauranten sammen med ektemannen sa til NRK at de absolutt ikke er skuffa over å ikke få enda en stjerne.
-Éi er stort for oss, kjempestort, så vi er veldig glade for det.

 

 

 

Populær

 

Ifølge restaurantsjef for Sabi Omakase, Roger Asakil Joya, var det en stor ære å få den første stjernen de ble tildelt i 2017. Det er ikke tvil om at den hjalp til med å gjøre restauranten populær.
– Michelin-stjerna har vært veldig god markedsføring for oss. Før var det tre måneders ventetid på å få tak i bord, nå er det syv måneder, kunne Joya fortelle til NRK.

Én ny stjerne

Selv om ikke det ble flere stjerner på restaurantene i Stavanger, dro ikke Norge helt tomhendt hjem fra utdelingen. Den unge, Oslo-baserte restauranten Galt fikk med seg sin første stjerne i kveld.
– Det kom veldig uventet, vi har bare vært åpne siden september 2017. Det var veldig overraskende, fortalte deleier Kine Jøndal til DN.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *