NFF kan skape trøbbel for 4.divisjon

Randaberg stadion endret23

5. april sparkes ballen i gang igjen i 4.divisjon Rogaland, men i år ønsker Norges fotballforbund (NFF) å endre på seriesystemet slik at det ikke lenger holder å vinne divisjonen for å rykke opp.

 
Randaberg stadion endret23  
Randaberg: Kan det bli spilt om kvalifisering til 3.divisjon her på Randaberg i år?  
   
Foto og tekst: Adrian Hima  
   
Om NFF får det som de vil kan det skape trøbbel for de lokale opprykkslagene i regionen. På forbundstinget 3-4.mars, skal det nemlig drøftes og stemmes over om opprykk til 3.divisjon skal gå via kvalifisering selv om man vinner 4.divisjon.  
   

Nedrykksprosent på 29

 

Utgangspunktet er slik: I fjor var nedrykksprosenten på hele 29 og dette mener NFF er for mye, det er på bakgrunn av dette at forslaget om at opprykket fra 4.divisjon til 3.divisjon skal gå gjennom en kvalikk. I fjor var det slik at de fire nederste lagene i hver av de seks avdelingene i 3.divisjon rykket direkte ned. Da var det plass for at vinerne i de 24 avdelingene i 4.divisjon kunne rykke opp.

 Det er nettopp dette NFF vil ønske å unngå, med å redusere nedrykket til kun tre lag fra hver avdeling i 3.divisjon, som vil si 18 lag.

Her kan du lese om de tre forslagene som skal fremmes på Forbundstinget med mål om å gjøre det vanskeligere for 4.divisjon lagene å rykke opp

 
   

Under radaren

 

Etter en ringerunde i lokalfotballen kan det virke som om forslaget har gått under radaren til de fleste klubbene, for det er nemling ingen som har tatt et umiddelbart standpunkt for å stemme i mot eller for forslaget.

– Det som oftest skjer er at vi får sakspapirene på mail uten at vi leser dem så nøye før tinget, sier daglig leder i Randaberg IL, Erik Nevland.

Bo Andersen, hovedtrener for Ålgård synes det er rart at slike forslag kan vedtas bare en måned før seriestart.

– Det er spesielt, jeg synes at slike vedtak burde gjelde fra neste sesong og at tinget ikke hadde hatt mulighet til å vedta slik ting bare en måned før vi går i gang.

Sett deg inn i selve saken her

Et seriesystem i endring

Helt siden 2008 har seriesystemet vært i endring og det har gått spesielt utover nivå fire som er den lokale 3.divisjonen. Det er en balansegang med å skape et godt sportslig tilbud, men samtidig at reisebelastningen ikke blir for stor for spillerne. Selv om NFF fremhever dette forslaget, jubler ikke de lokale 4.divisjons klubbene.

 – Jeg savner en forutsigbarhet i det de gjør på tinget. Det er vanskelig for oss å lage langsiktige planer når tinget finner på å endre på seriesystemet for nesten hvert år som går sier Kjetil Norheim, fotballeder for Lura IL.

Tilbake til Randaberg igjen med  den tidligere Fullham og Viking-spilleren så mener han at det vil bli utfordringer om spranget fra 3 til 4.divisjon blir enda større.

 – Dette forslaget vil skape større skille mellom 3.divisjon og 4.divisjon og vi vil få trøbbel med å rekruttere spillere til vår divisjon forteller Nevland.

Nå gjenstår det å se hva som skjer på forbundstinget neste helg, og det er der den første kampen kommer til å bli spilt. De lokale 4.divisjons klubbene er ikke begeistret, men lunkne til forslaget.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *