Flere søker på yrkesfag

vgs lite

I dag ble det klart hvilke linjer og videregående skoler unge i Rogaland ønsker å gå på. Trenden fra tidligere år har nå snudd, og litt flere søker nå yrkesfag enn studiespesialisering.

 
vgs  
Illustrasjonsbilde. Foto: Morten Gundersen  
   
Av: Peder Holterman Solland og Bror Remen  
   

Stavanger katedralskole er populær, skolen har flere søkere enn plasser før skolestart høsten 2018.  Mens St. Olav har mindre søkere enn i fjor. St. Olav hadde i år 304 søkere, og det er en nedgang på 50 søkere i forhold til året før. Til tross for denne nedgangen er ikke rektor Mats Bryne ved St. Olav bekymret .

– Vi på St. Olav er fornøyd med søkere. I år er det et mindre elevkull enn tidligere år, så det er naturlig at antall søkere også da synker. Vi er uansett glad for at elever kommer til oss. Vår jobb er å lage en god skole for alle, sier rektor Bryne.

 
   

Flere bør velge yrkesfag

 

I Rogaland er studiespesialisering den mest søkte blant ungdom.  Både St. Olav og Stavanger Katedralskole er populære for elever som ønsker å gå studiespesialisering. Fylkesdirektør Joar Loland er positiv til den siste utviklingen.

– Nedgangen i yrkesfag har roet seg. Vårt mål er å få flere til å fullføre videregående skole. Vi mener at flere elever burde velge yrkesfag. Det er et behov for dette i samfunnet og flere elever kan oppleve suksess ved å gå denne retningen, sier  Loland.

 
   

Helse øker

 

Helse og oppvekstfag er mest populært blant yrkesfag i Rogaland. Nærmere 1100 elever har dette som sitt førstevalg . Loland er fornøyd med at ungdom ønsker å studere helse.

– Helse og oppvekst er populært blant unge her i Rogaland.  Vi trenger folk innenfor helse i barnehager, sykehjem, sykehus og mye mer, sier Loland.

I år har over 21 000 unge i Rogaland søkt videregående opplæring for skoleåret 2018/19.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *