Bare 1 av 5 svarer på SHOT

SHoTLite

En av fem studenter har svart på studentundersøkelsen. Det tilvarer 39.000 studenter så langt. I hele tall har flere svart, og flere spurt. Prosentvis er det færre studenter som har svart i år.

 
SHotstor  
Snakk om psykisk helse: Med undersøkelsen ønsker studentsamskipnaden å sette helse i fokus for studenter. Foto: Jo Fridstrøm  
Av: Stine Bækkelien, Eirin Skiaker, Amalie Hole og Jo Fridstrøm  

– Det er synd at ikke alle bruker denne muligheten, men jeg er veldig fornøyd med dem som velger å sette av 20 minutter til å svare på undersøkelsen, sier leder i velferdstinget i Sis, Anne Marie Lund.

Psykisk helse er høyere på agendaen og er mere akseptabelt å snakke om en før. Jeg tror at studentundersøkelsen har hatt mye å si for dette, sier Styreleder for SiS, Sander Brimsøe Thomassen.

SHoT Personer

Vil hjelpe: Mange studenter føler de ikke har gode venner på studiet. Sander Brimsøe Thomassen og Anne Marie Lund håper å kunne gjøre noe med dette. Foto: Jo Fridstrøm

 

Mange studenter sliter

 

– Siste SHoT-undersøkelse i 2014 viste at 1 av 4 studenter sliter med psykisk helseproblemer. Det er flere enn i 2010. Vi forventer en øknig i årets undersøkelse også, sier Thomassen.

Men dette betyr nødvendigvis ikke at flere enn før sliter med psykiske problemer.

Det er satt høyere fokus på psykiske lidelser, så det at psykisk lidelse virker mer utbredt kan bety at det er mere ærlighet rundt det. Undersøkelser som dette er viktig for at vi får mer aksept rundt vanskeligere temaer, sier Thomassen.

 

Undersøkelsen er viktig for å få til endringer

 

Når vi har tall på det, så kan vi gjøre noe med det, sier Lund. 

Fakta er viktig for å få støtte fra politikere til å gjøre endringer.

For å få gjennomslag og penger, så trenger man tall og fakta om hvordan situasjonen er, sier Lund.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *