Ny Facebook-oppdatering

Facebook Lite

En ny forandring i Facebooks algoritmer gjør at lokale publiseringer vil bli prioritert. Oppdateringen kommer
først til USA og vil senere i år komme til flere land.

 
Facebook stort  
FACEBOOK: Ny forandring i algoritmene gjør at lokalt innhold blir prioritert  
Av: Sjur Furuhaug  
Facebook ønsker å støtte de lokale avisene. Brukere har fortalt at de logger ser på for å finne informasjon om hva som skjer i verden og i det lokale. De store nyhetene vil bli strengere kvalitetssjekket før de får hovedfokuset på din «News Feed».
-Vi jobber med å få frem lokale publisører, sier Chris Cox, Facebooks produkt sjef.
Endringen vil også gjøre at det vil bli færre nyheter i din «Feed» og fokuset vil være mer på å få frem
sosial kontakt fra dine Facebookvenner, som en del av det lokale.
 

Mindre spam

 

Flere Facebooksider har dominert din «News Feed» den siste tiden. Med den nye oppdateringen vil det bli mindre spam fra disse sidene. Den nye algoritmen går ut på å heller fremme innlegg som er delt mellom dine venner vil være i fokuset. Ting som skaper diskusjon vil få mer oppmerksomhet, og opptre som mer relevante etter oppdateringen kommer. Verdien av at folk diskuterer det som blir lagt ut er ganske stor. Dette blir brukt som en indikator for Facebook at innholdet som blir lagt ut er relevant og har stor mening. 
Det vil ikke være lov med «Click-bait» på facebook. Disse diskusjonene som skal få mer oppmerksomhet må være meningsfulle. Dersom disse reglene blir brutt kan resultatet være at posten blir slettet eller at siden som har lagt det ut blir utestengt.

 

Basert på geografiske data

 
Facebook skal finne hvilke nyheter som er lokale gjennom at systemet identifiserer hvilke lokale publisører som snakker til et lokalt publikum. Nyhetene som kommer på din «Feed» vil også være ut av analyser som er gjort på hvilke nyheter du klikker deg inn på, liker og kommenterer.
I den nye algoritmen vil det ikke ha noe å si om du er enten en stor eller liten publisør.
-Små nyhets publisører kommer til å komme best ut av denne oppdateringen, dette støtter vi, ettersom de har en mer konsentrert lesegruppe innen det lokale, sier Cox.
Oppdateringen gjøres for å forsikre oss om at lokalt nyhetsstoff er viktig.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *