I dag er det morsdag!


For mange er morsdagen en helt vanlig dag, andre tar den helt ut for å hedre sine mødre. Mammaene er derimot fornøyde med å bare bli husket.

 
Tekst/bilde: Ingeborg Stavsøien og Sara Tangen.  

Det er sikker flere enn oss som ser på mødrene våre som et godt støtteapparat. Vi kan alltid få noen tanker rundt hvordan vi skal gjøre litt ekstra stas på dagen deres. Vi tok oss en prat med våre mødre som sitter flere mil unna. Hva forventer de av dagen når barna deres ikke er der? 

Selv om vi er veldig glade i å facetime våre egne mødre så gjorde vi et bytte og tok en prat med hverandres.
 
INGEBORG: Saras mor, Margaret Tangen, er ungdomsskolelærer og omringes av tenåringer hele tiden. Likevel savner hun den 19 år gamle attpåklatten i en søskenflokk på tre. Tangen bor i nærheten av Trondheim, 100 mil unna Sara som studerer i Stavanger.
– Jeg syns hun bor for langt unna, sier hun.
 
Margaret mener derimot at det enkle er ofte det beste. Hjemmelagde kort holdt i massevis da barna var små og ikke hadde forlatt redet enda.
– Nå på morsdagen nøyer jeg meg heller med en hyggelig tekstmelding eller at de ringer meg, sier hun. 

Margaret er fullt klar over at ungene har spredd vingene sine. Barna kan heller komme tilbake rundt høytider, og så ofte de kan ellers. Selv skal hun tilbringe morsdagen med sin egen mor.

 
Det blir ingen sure miner over at Sara ikke er fysisk tilstede på den andre søndagen i februar.
– Bare så lenge barna kommer til jul og 17.mai så går det fint, da må de være her! sier Margaret.

 
mamma og meg
 
Margaret Tangen og datter Sara på 17.mai-feiring i 2003.  
   
SARA: Det er ingen stor forskjell fra min mor til Ingeborgs mor, Anne-Berit Stavsøien, som også jobber som lærer, bare på en videregående skole. I tillegg til å være mamma til sine to barn, er hun også «mamma” til to golden retrievere. Stavsøien har en travel timeplan i Elverum, men likevel finner hun tid til å savne datteren sin.
 
Anne-Berit mimrer tilbake til de glade dager da hun fikk morsdagskort som barna tegnet i barnehagen.
– Da de var veldig små vekket de meg om morgenen med gave og kaffe på sengen, sier hun.
Stavsøien poengterer dermed at det så klart var pappaen som stod for innkjøp av gaver.
I år feires morsdagen med en helgetur til Oslo, så Anne-Berit kommer til å få hotellfrokost denne gangen. Hun mener at det egentlig ikke utgjør så mye forskjell om barna ikke er hjemme, men setter pris på en telefon.
 
– Jeg husker alltid å gratulere min egen mor på morsdagen, så husk det du også da, Ingeborg! sier Anne-Berit og ler.
 
mamma og ingeborg jpeg
 
Anne-Berit Stavsøien og datter Ingeborg på Oslo-tur i 2001.  
   
Mange andre studenter har forberedt seg til morsdagen. Selv om hver mor er unik er det flere som lander på lignende gaver. Her går det i kort, sjokolade, blomster og hyggelige tekstmeldinger, mens vi bruker denne artikkelen til å hedre våre mammaer.
 
Vi ønsker alle mødre en gledelig morsdag, og at barna deres fortsatt gjør litt stas på dere! Uansett hvor gamle de har blitt, og uansett hvor mange mil unna de befinner seg.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *