Fyllingen-spillerne overrasket treneren på første trening

Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye i aksjon på første balløkt i Fyllingsdalshallen.

Ballfølelsen har rustet litt under korona, men basketstjernene viste imponerende fysisk form.

Tekst og foto Sebastian Waage Mossestad

– Jeg så at det er mye rusk rundt ballfølelsen, men det er jo som forventet, sier Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye med et smil om munnen.

Men han er også overasket over den fysiske formen spillerne har kommet tilbake i. Han ser at flere er i bedre fysisk form en han hadde trodd. Ndiaye roser spillerne for det arbeidet de har lagt ned i hjemmetreningen sin.

Nylig åpnet de fleste kommunale hallene i Bergen for aktivitet igjen. Dette gjaldt også Fyllingsdalen idrettshall. Dermed kunne årets sølvvinnere i BLNO møtes til sin første basketballøkt siden sluttspillet ble avlyst i midten av mars.

– Det er veldig kjekt å være i gang og se lagkameratene igjen. Men det er litt spesielt også med tanke på de reglene vi må følge, påpeker Fyllingen-spiller Magne Rommetveit Fivelstad.

Med de retningslinjene basketballen har fått nå må de holde én meters avstand. Dermed blir det mye skudd- og dribleøvelser på de kommende treningen, slik som det også var på tirsdagens økt.

For å holde disse retningslinjene fordeler Fyllingen seg to og to på de forskjellige kurvene i hallen. Ingen får bruke samme ball, og spillerne må holde én meters avstand gjennom hele økten.

Fyllingens stjernespiller Magne Fivelstad (30) er glad for å endelig kunne trene med laget igjen.

30-åringen legger til at han gleder seg veldig til de kan drive med fullkontakt.

Fyllingens stjernespiller Magne Fivelstad (30) er glad for å endelig kunne trene med laget igjen. Foto: Sebastian Waage Mossestad

Fivelstad, som var en svært viktig spiller for laget fra Dalen de to siste sesongene, innrømmer også at ballfølelsen ikke var topp nå etter en lang pause fra felles økter i Fyllingsdalshallen.

Har brukt tiden godt

Trener Ndiaye forteller at har jobbet hardt perioden som har vært. Han har hatt en tett dialog med spillerne over telefon og fulgt de opp på det fysiske. Samtidig som han også selv har holdt trenerhodet i gang og prøvd å finne nye elementer å legge til spillet deres.

– Jeg har fått sett en god del gamle NBA-kamper for å se om jeg finner noe å lære i spillet derfra. Der har jeg faktisk funnet noen tjuvtriks som jeg kan legge til i spillet vårt, sier Ndiaye.

I likhet med Fivelstad er også Ndiaye veldig klar for å komme i gang med fullkontakt treninger så fort det blir lov. 

Fortsatt mye usikkerhet

– Har det vært en krevende periode å være trener?

– Vi har hatt to importspillere som måtte reise hjem, og den usikkerheten det medførte. Men det har også vært veldig krevende det at vi var i en semifinale. Vi spilte vår beste basketball helt på slutten av sesongen. Vi hadde en bortekamp mot Tromsø hvor vi vant med 25 poeng, som var vår beste kamp. Vi var virkelig giret på å vise at vi kunne slå Bærum i neste runde, og det er klart at det er utfordrende når du ikke får vise hva du duger til, svarer Ndiaye.

Selv med dette i tankene er Ndiaye klar på at helsen er det viktigste oppi alt dette, og han har full forståelse for at ting ble som de ble.

Det er fortsatt usikkerhet rundt hva som skjer med de to importspillerne Kenneth Carpenter, som rømte til USA rett før Trump stengte grensene, og Evan Harris, som for øyeblikket er i Toronto med konen og sitt nyfødte barn. 

Uansett hva som skjer med de to importspillerne har Ndiaye stor tro på at Fyllingen kommer til å være minst like gode i den kommende sesongen som de var i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *