Universitetet i Stavanger korona-stenges etter påske

Erfaringer viser at smittetallene øker etter ferier. På grunn av dette bestemmer Universitetet i Stavanger å stenge første uka etter påsken og innføre digital undervisning.

Ole Ringdal, direktør for organisasjon og infrastruktur ved UiS forteller at UiS stenger ned for en stor gruppe elever etter påske FOTO: Skjermdump fra nyhetssending utsnitt

Av: Sabrina Alfonzo, Magnus Nordlund, Stina Johnsen Høgås

Under pressekonferansen på tirsdag kom regjeringen med anbefaling om digital undervisning for universiteter og høyskoler første uka etter påskeferien.

– De som kan ha digital undervisning skal ha det, men de som må være på skolen for å få den undervisningen de trenger skal få gjøre det, sier direktøren for organisasjon og infrastruktur ved Universitetet i Stavanger Ole Ringdal til Utsnitt.

Ole Ringdal står klar med et smil og ønsker studentene tilbake etter nedstengning. Foto: Sabrina Alfonzo

Under dagens tv-sending forklarer han at denne beslutningen tas med tungt hjerte.

– Digital undervisning gjør noe med motivasjonen til studentene, sier Ringdal.

Ringdal håper at denne midlertidige nedstengingen vil hjelpe til med å holde smittetrykket nede, slik at det ikke skal bli nødvendig med en lengre nedstenging. Han synes heller ikke at nedstenging er noe trivelig.

– Likevel er det jo noen som har sagt at det gjerne blir lagt litt mer tid i utdanningen disse dager, nettopp fordi det ikke er så mye annet å holde på med, sier direktøren.

Ringdal legger ikke skjul på at nedstenging og digital undervisning kan være kjipt, men håper at en satsing på studentassistenter vil kunne gjøre hverdagen lettere for studentene både sosialt og faglig.

UiS: Her skal det stenges etter påske. Foto: Andrea Karlsen Kramer

Mandag 15. mars ble det sendt ut en melding til alle studenter om at all undervisning skal foregå digitalt. Etter en telefonsamtale med UiS forteller de til Utsnitt at det skal være unntak selv om det ikke er blitt spesifisert i meldingen til studentene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *