Legeforeningen krever grep

President i Legeforeningen Marit Hermansen. Foto: Store Norske Leksikon, hentet fra Creative Commons

Skrevet av: Henrik Breimyr

Samtidig som antall innlagte koronapasienter øker, er et stort antall sykehusansatte fortsatt ikke vaksinert. Legeforeningen frykter at når så mange som jobber på sykehusene er uvaksinerte er veien til et kollaps for helsevesenet kort. Dette melder NTB.

– Vi krever at Folkehelseinstituttet (FHI) prioriterer massevaksinering av helsepersonell i områder med ukontrollert smitte. Så alvorlig er situasjonen nå, sier president Marit Hermansen i Legeforeningen til VG.

Hermansen mener det er en reel fare for at de i tiden fremover ikke klarer å levere gode nok helsetjenester. Yngre legers forening ved Oslo universitetssykehus ønsker en rask løsning.

– Vi ble hardt rammet da AstraZeneca-vaksinen ble satt på vent. Nå må helsepersonell prioriteres først i køen, sier tillitsvalgt Anniken Riise Elnes for Yngre legers forening ved Oslo universitetssykehus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *