-Dropp hjemreise i påsken

Espen Nakstad og Bent Høie har i dag bedt folk om å ikke reise hjem til familien i påsken, fordi det medfører økt risiko for smitte.

Av Simon Elias Bogen

Foto: Helse- og omsorgsdepartementet/Creative Commons

– Du skal ikke dra på besøk til familie i andre deler av landet. Det sier helseminister Bent Høie til NRK.

I dag tidlig sa assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad at studenter kunne reise hjem i påsken dersom de følger smitteverntiltakene. Nå har han sagt seg enig i Høie sine uttalelser om å fraråde folk å reise hjem til påske.

Bent Høie sier det er spesielt de som bor i områder med høy smitte som ikke burde reise. Dette gjelder ikke bare studenter, men og resten av befolkningen.

– Er du fra områder som har forhøya tiltak nå, skal du ikke dra på besøk til familie i andre deler av landet og ikke dra for å bo på hotell andre deler av landet. Du skal unngå unødvendige reiser, sier Høie til NRK.

Bent Høie presiserer torsdag formiddag at unntaket gjelder for de studentene som lever studenttilværelsen.

– Hvis du er en student som bor på hybel et annet sted, men du har likevel gutte- og jenterommet hjemme så er det er helt greit å reise hjem i påsken, sier Høie og fortsetter:

– Men du må være ekstra oppmerksom på at du kommer fra et område med høy smitte, og følge råd og regler, men du kan dra hjem, fortsetter han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *