Erna Solberg brøt smittevernreglene i vinterferien

Statsminister Erna Solberg og hennes familie brøt smittevernreglene mens de var på vinterferie på Geilo, melder NRK. Solberg beklager hendelsen.

Statsminister Erna Solberg. Foto: Hentet fra Creative Commons

Skrevet av: Henrik Breimyr

Familien samlet seg ifølge kanalen to kvelder på rad og var flere enn ti personer som spiste middag sammen. Ifølge de nasjonale smittevernreglene kunne man i februar ikke være så mange på et privat arrangement på en restaurant. Dette melder NRK.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norsk folk, burde kunnet reglene bedre. Men sannheten er at jeg ikke har sjekket reglene godt nok, og dermed ikke fått med meg at når en familie går ut sammen og er flere enn ti stykker, så er det faktisk et arrangement, sier Erna Solberg. 

Hun sier de dro på restaurant i den tro at det var den beste måten å ivareta smittevernet på. 

– Så har vi i ettertid, etter at NRK stilte meg spørsmålet om ikke dette var et arrangement, sett at det var i strid med forskriften. Det har jeg bare lyst til å beklage, sier Solberg.

Rødt-politiker Mimir Kristjansson i Stavanger, forsvarer Statsministeren etter at hun brøt koronaregelverket og hadde for mange gjester i 60-årsfeiringen.

– Vi må ikke forlange at politikere skal være perfekte i alt de gjør, sier Kristjansson til NRK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *