Erna Solberg etterforskes: NÅ: Svarer for seg

Politiet har åpnet etterforskning av Erna Solberg for mulig brudd på koronaforskriften. Dette innebærer brudd på enten lokale eller nasjonale smittevernforskrifter. Både hun og familien kan risikere bøter.

Foto: Paul Kagame/Creative Commons

Tekst av: Anna Celine Hanisch

Det opplyser NTB.

Politiet skal se på mulige brudd på enten lokale eller nasjonale smittevernforskrifter.

– Vi skal se på og klargjøre om det skal komme en strafferettslig reaksjon på forholdene som har skjedd, sier leder Øyvind Aas i driftsenhet Buskerud i politiet til NTB.

–Har vi brutt en forskrift, så er vi forberedt på å få bøter. Vi skal behandles på samme måte som alle andre, sier Solberg fredag formiddag til VG.

– Jeg er også sint på meg selv. Jeg skulle ha kunnet reglene bedre. Det var ikke planlagt. Det var en tilfeldig ting som skjedde, og jeg burde ha gjort noe annet, sier hun.

Familien samlet seg ifølge NRK to kvelder på rad, og det var flere enn ti personer som spiste middag sammen. Statsministeren var til stede kun på den ene middagen. Hun har beklaget det som skjedde på Geilo i vinterferien.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norsk folk, burde kunnet reglene bedre. Men sannheten er at jeg ikke har sjekket reglene godt nok, og dermed ikke fått med meg at når en familie går ut sammen og er flere enn ti stykker, så er det faktisk et arrangement, sa Solberg torsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *