Stor norsk narkotika-nettbutikk stengt

Cannabis er et av de mest brukte ulovlige rusmidlene i Norge.
Foto: Gorm Kallestad / NTB

I dag stengte Sør-Vest politidistrikt det som trolig var Norges største narkotikamarked på det mørke nettet. Hver fjerde nordmann har prøvd cannabis og rusbruken i Norge øker. Det er fortsatt stor uenighet rundt rusproblematikken.

Tekst: Caroline Fosse Bagge

Nettsiden som nå er stengt av politiet, skal ha blitt brukt til kjøp og salg av ulike rusmidler. Aksjonen skjedde på bakgrunn av en ransakelse politiet gjorde i fjor sommer. Der beslagla de store mengder amfetamin, kokain, hasj og narkotiske tabletter fra en leilighet i Stavanger.

Anne-Pia Lystrup mener det trengs en endring i norsk narkotikapolitikk.
Foto: Privat.

Ønsker statlig regulering

– Det viser hvordan tilstanden er nå. Rusbruk er utbredt og det må finnes nye måter å håndtere det på, sier Lystrup.

Lystrup mener at det er utopisk å se for seg en verden hvor folk ikke ruser seg på narkotiske stoffer. Hun mener at statlig regulering og kontroll av rusmidler vil gagne samfunnet.

– Vi får ikke folk til å slutte å ruse seg, enkelt og greit. Det er så utbredt at det ligger store penger i det kriminelle miljøet som kunne vært statlige midler.

Akjsonen er et godt grep,
Vidar Nedrebø. Foto: Privat.

Viktig med holdningsarbeid

Senterpartiets fylkesleder i Rogaland, Vidar Nedrebø, tror at slike aksjoner, i kombinasjon med holdningsarbeid, er løsningen. Han mener også at en statlig regulering ikke vil få bukt med narkotikaproblematikken, men gjøre vondt verre.

– Man sender et signal om at rus er greit. I tillegg vil alltid finnes et ulovlig svart marked, selv om det finnes et lovlig et, sier Nedrebø.

Påtaleansvarlig i Sør-Vest politidistrikt, Karen Mork, sier at bilder og kommunikasjon på nettsiden har blitt beslaglagt og dette blir jobbet videre med i etterforskningen.

2 thoughts on “Stor norsk narkotika-nettbutikk stengt

  1. Bra sak, men fy faaaaaann jeg er så skækk nå. Røyker på den dankeste kushen fra amster ! snuten har kanskje lagt ned det nettstedet men det fins maaaange flere ;))) alltid et steg foran de. stikker med en ganng jeg lukter bacon 😉

  2. Hele verden legaliserer. Unntatt Norge, som alltid må komme nølende etter. Hva skjer? Hver en kriminell i verden kommer hit for å selge dopet sitt. Tyskland legaliserer cannabis, som en del an «den grønne bølgen». Cannabisindustrien som er den raskest voksende i dag, tar over for olje i fremtiden. Hamp kan brukes til alt fra matvarer til drivstoff og klær. De solgte cannabisolje over disk på 60 tallet, før oljeindustrien så at her hadde de en kraftig konkurrent, at her måtte det lobbyisme til. De sa at de som brukte cannabis var late meksikanere, afroamerikanere eller hippier (som forøvrig brukte syre, ikke cannabis). Så rullet ballen, og de fleste i dag som har en mening om cannabis idag, kan egentlig ingenting om temaet. De har bare hørt at det er farlig. Jeg har fått utskrevet cannabis på resept i Norge i 2 år, jeg vil tro jeg kan litt om temaet. For meg, og de fleste andre som bruker, er det medisin, og jeg gikk ifra å være en leukemipasient ingen trodde skulle overleve (2 runder med leukemi og en transplantasjon), til å være frisk med få senskader idag! Så ja, heller ulovlig i live, eller lovlig død!! Det som bør gjøres noe med før enhver rusreform, er holdningene i helsevesenet, både mot cannabis og mot misbrukere. Les dere opp på Portugal-modellen eller se på TEDtalk Rat Park, så kanskje dere får noen WOW øyeblikk!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *