Nyhetsstudio – Siste

 • Den internasjonale straffedomstolen utsteder arrestordre på Vladimir Putin

  Av Kasper Sørli

  Den internasjonale straffedomstolen (ICC) anklager Russlands president Vladimir Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina. Russiske myndigheter avviser anklagene.

  Arrestordren blir i stor grad symbolsk ettersom Russland ikke anerkjenner ICCs jurisdiksjon.

  (NTB)

 • Erdogan gir grønt lys til finsk Nato-medlemskap

  Av Kasper Sørli

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier ja til finsk Nato-medlemskap. Samtalene med Sverige skal fortsette.

  – Dette er veldig viktig for hele Finland, sa Finlands president Sauli Niinistö.

  (NTB)

 • Tøff trekning for Haaland

  Av Kasper Sørli

  Erling Braut Haaland og hans Manchester City møter Bayern München i kvartfinalen av Champions League. Jærbuen kjenner Bayern München godt, og møtte dem mange ganger, da han spilte for tyske Borussia Dortmund. For øvrig skal Leo Østigårds Napoli, møte AC Milan. Andreas Schelderup og Fredrik Aursnes’ Benfica møter Inter i deres kvartfinaler.

 • Statsministeren, EU og Nato besøker norsk plattform

  Av Kasper Sørli

  EU-kommisjonens president Ursula Von Der Leyen, Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og Norges statsminister er idag på gassplattformen Troll A i Nordsjøen. Der skal de vises rundt av Equinor-sjef Anders Opedal. EU og Nato lanserte i går en felles, militær innsatsstyrke som skal sikre kritisk infrastruktur i Europa. Det er ventet at de vil diskutere dette temaet under dagens besøk i Nordsjøen.

  (NRK)

 • Easee må massepermittere

  Av Kasper Sørli

  Det Sandnes-baserte firmaet Easee, massepermitterer og må hente opp mot én milliard kroner: – Det er en ekstremt alvorlig situasjon, sier Easee-gründer Jonas Helmikstøl til Dagens Næringsliv. Årsaken til dette er at salget har blitt kraftig redusert, etter at Elsäkerhetsverket har stoppet salget i Sverige. Elsäkerhetsverket mente at sikkerheten i laderne som Easee produserer, ikke var god nok. Easee tilbakeviser dette.

  (NRK)

 • Håper på Nato-godkjenning

  Av Kasper Sørli

  Finlands president Sauli Niinistö møter Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, i Ankara i dag. Også Ungarns statsminister Viktor Orban vil delta på møtet. Ungarn og Tyrkia er de eneste Nato-landene som ikke har godkjent søknadene fra Sverige og Finland. Alle de 30 Nato-landene må godkjenne nye medlemsland.

  (NTB)

 • Trafikkulykke på Ullandhaugsveien

  Kl. 06:45 idag, var et kjøretøy involvert i en trafikkulykke på Ullandhaugsveien. Én person er tatt med av ambulanse, skadeomfanget er ukjent. Kjøretøyet er fjernet og trafikken går som normalt. Hendelsesforløpet er uklart, skriver Politiet i Sør-Vest på Twitter.

 • Demonstrasjon mot Nye SUS er avlyst

  Av Kasper Sørli

  Prematurforeningen Rogaland og Løvemammaene hadde planlagt å demonstrere mot planene om at nyfødtavdelingen, skulle plasseres ved helikopterplattformen på Nye Stavanger universitetssykehus. Etter et møte med ledelsen for relevante avdelinger knyttet til Nye SUS, er demonstrasjon nå avblåst. Både Prematurforeningen Rogaland og Løvemammaene er glade for at de har blitt tatt på største alvor, skriver Stavanger Aftenblad.

 • Fallulykke i Sandnes

  Av Kasper Sørli

  Oppdatert 14:15

  Politiet og helse er på vei til Folkvordveien. Det har vært en fallulykke, der en kvinne i slutten av tenårene har falt ca to og en halv meter. Uhellet har skjedd under arbeid på et hus under oppføring.

  Skadeomfanget er ukjent, men personen er våken. Hun blir tatt med til sykehuset, skriver Sør-Vest Politidistrikt på Twitter.

 • 16 og 18-åring omkom på Moi

  Av Kasper Sørli

  Det var Mikael Åvedal Bakken (16) og Alexander Kro Hanssen (18) som omkom etter trafikkulykken på Moi, mandag kveld. Begge ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, men livene sto dessverre ikke til å redde, sier politiinspektør Lene Tesdal Tonstad.

  Navnene har blitt frigitt i samsvar med pårørende. Ulykken er fremdeles under etterforskning.

  (NRK)

 • USA publiserer video av sammenstøtet med russisk jagerfly

  Av Kasper Sørli

  Videoen av tirsdagens sammenstøt mellom den amerikanske dronen og det russiske jagerflyet over Svartehavet, er blitt offentliggjort. USA anklager Russland for å ha opptrådt uansvarlig, mens russerne nekter alt ansvar for hendelsen. Det russiske forsvarsdepartementet mener dronen ble avskåret, fordi den nærmet seg russisk luftrom over Krim-halvøya. Den amerikanske dronen styrtet i Svartehavet. Videoen ser du her.

  (NTB)

 • Hunnedalsvegen er stengt

  Av Kasper Sørli

  Fylkesvei 450 mellom Gravassryggen bom og Øvstebø bom er stengt på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen.

 • Vegvesenet varsler om sterk vind og mye snø på Vestlandet

  Av Kasper Sørli

  I Rogaland og indre strøk av Vestland fylke, skal det bli en kombinasjon av sterk vind, sludd og snø som vil skape vanskelige kjøreforhold. Fjelloverganger og skredutsatte strekninger kan bli stengt på kort varsel. Dette vil øke på fra torsdag ettermiddag, og fram til fredag morgen.

  (NTB)

 • Regjeringen sier nei til strømkabel mellom Skottland og Norge

  Av Kasper Sørli

  NorthConnects søknad om å bygge strømkabel mellom Norge og Skottland, avslås av regjeringen. Begrunnelsen er at det ville gitt høyere strømpriser

  (NTB)

 • Førarkort beslaglagt i Vindafjord

  Av Kristin Molvær

  Ein mann i 20-åra vert anmeldt for kjøring i ruset tilstand i Vindafjord. Ein medtrafikant meldte om ein bil som holdt på å krasja fleire gonger på strekninga Knapphus-Ølensvåg. Då politiet fekk kontakt med mannen var han rusa, og hadde ulovlege stoff med seg. Dette førte til førerkortbeslag, meld politiet i sør-vest på twitter.

 • Kvinne i arresten i Stavanger

  Av Kristin Molvær

  Ein kvinne i 30-åra endte til slutt opp i arresten etter at ho hadde laga bråk inne på ein daglegvarebutikk i sentrum. Ein vekter tok ho i å stjele varer, og kvinna svarte då med slag og spark. Hun vart bortvist av politiet, men kom tilbake og sparket vekteren igjen. Dette meld politiet i sør-vest på twitter.

 • Melding om slåssing i Sandnes

  Av Kristin Molvær

  Melding om slåssing inne og utanfor ein bustad på Trones. Fleire patruljer er på veg, meld politiet i sør-vest på Twitter.

 • Trafikkulykke i Vindafjord

  Av Kristin Molvær

  Trafikkulykke på Haukelivegen, Kallstveit. To personbilar skal ha hatt eit samanstøt i 60-sona. Trafikken flyt sakte forbi, men det har oppstått kø i begge retningar. Ingen skal vere alvorlig skadd, meld politiet i sør-vest på Twitter.

  Oppdatering: Tre personar involvert i dei to bilane. Store materielle skadar på bilane, men ingen alvorlege personskader.

 • Trafikkulykke mellom to-hjuling og bil

  Av June Erdalsdal Kolstad

  Det har vert ein trafikkulykke mellom ein moped og bil i Hetlandsgata på Bryne, skrive Politiet på Twitter.

  Førar av mopeden skal ha køyrt i ein bil som låg foran. Mopedisten er tilsynelatande uskadd.

 • Rødt farevarsel for snøskred

  Av June Erdalsdal Kolstad

  Svært kraftig vind og mykje nysnø frå i morgon ettermiddag gir aukande skredfare og krevjande forhold i regionen. Statsforvaltaren melde at store skred kan lausne av seg sjølv.

  Varslet gjelde for kommunane Sauda, Suldal, Hjelmeland, Strand, Gjesdal og Sandnes. Det er sendt ut raudt farevarsel, grad fire.

  (NRK)