Nyhetsstudio

Siste nyheter

NTB/AP – Samtale mellom Biden og Xi i dag

Kinas president Xi Jinping og USAs president Joe Biden skal snakke sammen på telefon i dag, fredag. Krigen i Ukraina og «andre temaer av felles interesse» vil ifølge Det Hvite Hus være på dagsordenen.

kl. 11:15

NTB/AP – Schwarzenegger bruker sosiale medier og informerer om krigen

Arnold Schwarzenegger har skrevet på ulike sosiale medier til Russland, og sier at de blir løyet til. – Dette er en ulovlig krig, skriver filmstjernen på Twitter, Youtube, Instagram og Telegram.

kl. 08.28

Redningsarbeidere lette torsdag etter overlevende i ruinene av et teater i byen Mariupol som skal ha blitt rasert i et russisk flyangrep onsdag. 

NTB/AP – Fortsatt uklart om angrep på teater i Mariupol krevde liv

kl. 21.50

Redningsarbeidere lette torsdag etter overlevende i ruinene av et teater i byen Mariupol som skal ha blitt rasert i et russisk flyangrep onsdag. 

Ny Bodø/Glimt-skrell i Europa – slo ut AZ i ekstraomganger og ble kvartfinaleklar

kl. 21.17

Bodø/Glimt er klar for kvartfinale i Uefas conferenceliga etter å ha avgjort i ekstraomganger og berget 2-2 i en høydramatisk kamp mot AZ Alkamaar i Nederland. Melder NTB.

Kjent norsk fotograf siktet for spionasje i Hellas

kl. 20.46

Den norske fotografen Kurt Bry (75) sitter i varetekt i Hellas siktet for spionasje etter at han tok bilder av et militært fartøy ved den greske øya Lesvos. Dette melder VG.

726 personer drept i Ukraina

kl. 20.22

FN har registrert 726 drepte mellom 24. februar og 15. mars. 52 av disse skal være barn, melder nyhetsbyrået Reuters.

NTB/DPA – Biden kaller Putin «Morderisk diktator»

kl. 20.15

– Republikken står sammen mot en morderisk diktator, en ren kjeltring som fører en umoralsk krig mot det ukrainske folk, sa Biden torsdag. 

– Putin betaler en høy pris for sin aggresjon, la han til. 

Onsdag kalte Biden den russiske presidenten for «krigsforbryter», en karakteristikk statsminister Jonas Gahr Støre ikke vil benytte med henvisning til at dette må være opp til domstolen i Haag å avgjøre.

Parlamentet i Kosovo aviste ny lov, som ville ha anerkjent likekjønnet-partnerksap

kl. 20.10

Hvis den hadde kommet igjennom, ville Kosovo vært det første landet med en muslimsk majoritet, som hadde anerkjent likekjønnet-partnerskap. Dette melder kanalen Euronews.

Nå eier Amazon James Bond filmene

kl. 20.00

Det amerikanske selskapet Amazon har i dag fått kjøpt filmstudioet MGM for 8.5 milliarder dollar (75 milliarder kroner). MGM er blant annet kjent for å eie James Bond franchisen. Dette melder kanalen DR.

NTB/DPA – Enorme ødeleggelser i Mariupol

kl. 19.39

80 prosent av alle boliger i den ukrainske havnebyen er ødelagt ifølge lokale myndigheter.

NTB – Støre vil ikke kalle Putin en krigsforbryter

kl. 19.20

– Krig er grusomt. Det bryter grunnleggende prinsipper for å beskytte sivile. Vi kommer til å få en vurdering fra mange miljøer og fra domstolen i Haag på om det nå begås krigsforbrytelser i Ukraina. Men jeg vil ikke dele ut den type merkelapper, sa Støre på en pressekonferanse onsdag kveld.

Han var likevel tydelig på at krigen er Russlands ansvar.

– Vi holder Russland ansvarlig for denne uprovoserte invasjonen.

Erik Røste gir seg som skipresident, melder NRK

kl. 18.57

– Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å gi valgkomiteen beskjed om at jeg ikke tar gjenvalg, medgir Røste til kanalen.

Skiforbundet avholder et ting i Molde i juni. Der skal Røstes arvtaker velges.

NTB– Regjeringa henter over 5000 ukrainske flyktninger

kl. 18.29

2500 av disse er flyktninger fra Moldova, samt ei gruppe pasienter og deres pårørende. I tillegg fraråder regjeringa privat personer i å hente ukrainske flyktninger

Vibeke Fürst Haugen er ny kringkastingssjef i NRK

kl. 15.09

Hun blir i tillegg den første kvinnelige kringkastingssjefen

Nesten 300 tilbud om tilgjengelige rom og boliger til ukrainske flyktninger

kl. 11.12

Stavanger kommune har mottatt nesten 300 tilbud om tilgjengelige rom og boliger til ukrainske flyktninger. Både selvstendige boenheter og ledige rom hos familier har blitt tilbudt. Videre nå vil aktuelle utleiere bli kontaktet ved behov, sier Erik Thorsen Hirth, leder for eiendom i bymiljø og utbygging. Dette skriver Stavanger kommune på egne nettsider.

Jakob Ingebrigtsen fikk godkjent verdensrekord

kl. 11.12

Jakob Ingebrigtsen løp 1500 meter på 3.30,6, som i dag torsdag ble godkjent som verdensrekord. Løpet tok sted i februar på et innendørsstevne i Lievin. Han oppgir selv at dette er hans første rekord, og en drøm i oppfyllelse.

Koronatesting flyttes til Åsen

kl. 09.49

Teststasjon 1 og 2 i Stavanger vil ikke lenger tas i bruk, og all koronatesting flyttes til teststasjon 4 i Haugåsstubben på Åsen. Dette formidler Stavanger Kommune på Twitter.

Sju færre innlagte koronapasienter enn dagen før

kl. 09.10

I Helse Vest i går var det 131 innlagte koronapasienter, mens det dagen før var 138. Dagens tall inkluderer sju på intensivavdelingen. Tallene kommer fra Helsedirektoratet.

Redd barna frykter menneskehandel i flyktningkaoset

kl. 21:07

I følge Redd Barna, kan kriminelle nettverk se sin sjanse i en kaotisk flyktningsituasjon. De ber regjeringen umiddelbart bistå i transporten av flyktninger. Dette melder NTB.


Skuffet etter giverkonferanse for Jemen

kl. 19:30

Den internasjonale giverkonferansen for Jemen samlet kun inn 1,3 av 4,2 milliarder dollarene som FN ba om. Flyktninghjelpen er skuffet. Dette melder NTB.


USA sender mer luftvern og våpen til Ukraina

kl. 18:33

President i USA, Joe Biden, sier at USA skal sende mer luftvern, panservern og droner til Ukraina. Biden holdt tale om støtten til landet, og nevnte konkret antiluftskyts med lengre rekkevidde enn det USA har sendt til Ukraina tidligere. Dette melder NTB.


222 personer i Stavanger vil leie ut bolig til flyktninger

kl. 17:57

Etter at Stavanger kommune la ut at de trengte boliger som kunne leies ut til flyktninger, har de fått 222 tilbakemeldinger. Foreløpig er det uvisst hvor mange boliger som trengs. Dette melder Stavanger Aftenblad.


Kommunikasjonssjef i Frp gir seg

kl. 17:18

Etter bare to måneder i stillingen gir Espen Teigen seg som kommunikasjonssjef. Teigen vil nå gå inn i rollen som kommunikasjonsrådgiver. Dette melder NTB.


Russland vil sannsynligvis ikke nå sine militære mål

kl. 17:06

I følge Nato-kilder til BBC, vil Russland mest sannsynlig ikke nå sine militære mål i Ukraina. De tror likevel Russland har kapasitet til å gjøre mye skade. Dette melder NTB.


Øverste domstol i FN krever at Russland stanser invasjonen

kl. 16:54

FNs øverste domstol beordrer Russland til å stanse invasjonen av Ukraina. Kjennelsen er bindende, men domstolen har ingen myndighet til å sørge for at eventuelle pålegg faktisk blir gjennomført. Dette melder NTB.


Trafikkuhell i Kleppetunellen

kl. 16:43

Klokken 15:30 ble det meldt inn et trafikkuhell i Kleppetunellen. En trailer skal ha kjørt inn i en personbil bakfra. Det har ikke vært personskade, og tunellen er åpen igjen. Trailersjåføren blir anmeldt for brudd på vegtrafikkloven paragraf tre, og har erkjent å være uoppmerksom før uhellet. Dette melder politiet i Sør-Vest på Twitter.


Arbeidsuhell i Stavanger

kl. 15:43

Klokken 13:57 ble det meldt inn et arbeidsuhell på et lager i Stavanger. En person skal ha skadet foten etter å ha blitt overkjørt av en truck. Politiet gjør undersøkelser på stedet, og helse har overtatt pasienten. Dette melder politiet i Sør-Vest på Twitter.


Smittetopp er nådd

kl. 14:41

FHI tror smittetoppen for omikron er nådd. Både når det gjelder innlagte og smittede. Dette melder NTB.


Gjert Ingebrigtsen skal bare være far og bestefar

kl. 10:32

Henrik Ingebrigtsen tar over de administrerende oppgavene til team Ingebrigtsen. Henrik Ingebrigtsen mener trenerforholdet gikk utover farsforholdet. Dette melder NTB.


Sur nedbør skaper problemer for villaksen

kl. 10:32

Nå skal 24 elver på Vest- og sørlandet kalkes for å redde villaksens liv mot forsuring. Det melder NTB.


24-timers svarsfrist for PCR-test avvikles

kl. 10:18

Helsedirektoratet har bestemt av laboratoriene ikke lenger 24-svartid når de skal analysere PCR-tester. 24-timers målet ble innført høsten 2020, etter at Koronaviruset brøt ut. Dette melder NTB.


Krigen fører til fattigdom

kl. 10:03

FNs utviklingsfond melder om at regionen flere tiår tilbake. Dette melder NTB.


Økende koronasmitte

kl. 21:50

Det er økende koronasmitte i Europa. FHI melder om at Norge kan oppleve en ny smittebølge. Dette melder NTB.


Ukraina skal ikke bli medlem av Nato

kl. 21:50

Tidligere i dag møttes Ukraina og Russland til nye forhandlinger. Et av kravene Russland stiller er at Ukraina ikke skal bli medlem av Nato. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj erkjenner i dag at landet ikke skal bli medlem av Nato.


Brann i badeland på Hovden

kl. 20:29

18:50 tirsdag ble det meldt om brann i Hovden badeland. I følge politiet skal alle gjester og ansatte være evakuert. Politiet melder i 20 tiden at det ikke er fare for spredning, men at de ennå ikke har kontroll på brannen.


Journalist med Fox News drept i Ukraina

kl. 18:57

Den 24 år gamle ukrainske journalisten Oleksandra Kuvshinova, som jobbet med Fox News ble også drept i utkanten av Kyiv.


UDI anslår at 30.000 Ukrainske flyktninger kan komme til Norge i år

kl. 18:22

Utlendingsdirektoratet (UDI) anslår at det kan komme 35.000 asylsøkere til Norge i 2022, hvorav 30.000 fra Ukraina. Kommunene har meldt at de kan ta imot 22.000 flyktninger ifølge TV2.


Russisk TV-journalist kan få ti dagers fengsel

kl. 16:38

Den russiske journalisten Marina Ovsjannikova som demonstrerte mot Ukraina-krigen under en TV-sending, risikerer ti dager i fengsel. Tirsdag møtte hun i retten, hun anklages for brudd på de russiske lovene mot å demonstrere, og risikerer ti dagers fengsel, opplyser en domstol i Moskva til AFP.


Kameramann fra Fox News drept i Ukraina

kl. 16:27

Kameramannen Pierre Zakrzewsk ble drept da kjøretøyet han satt i ble truffet av et skudd utenfor Kyiv, opplyser Fox. Journalisten Benjamin Hall satt i samme bil, han ble såret og er innlagt på sykehus.


Stoltenberg: Bekymret for bruk av kjemiske våpen

kl. 16:19

Stoltenberg hevder at Russland fortsetter å lyve om det som skjer i Ukraina. Han hevder at de nå kommer med absurde påstander om kjemiske våpen. Nato-sjefen er bekymret for at Russerne skal ta slike våpen i bruk. I dag skal Nato-ministrene diskutere konkrete tiltak for å styrke sikkerheten på lang sikt, sier Stoltenberg.


Zelenskyj: Fredssamtalene fortsetter tirsdag

kl. 07:37

Samtalene mellom ukrainske og russiske delegasjoner vil fortsette tirsdag, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Dette melder NTB – AP.


Kraftig oljeprisfall

kl. 07:32

Natt til tirsdag gikk prisen på nordsjøoljen nesten under 100 dollar fatet. Dette er første gang siden februar at prisen har vært så lav. Ifølge Nyhetsbyrået AFP knytter nedgangen til sviktende etterspørsel i Kina, der deler av industrien er stengt ned på grunn av koronasmitte.

Dette melder NTB.


NRK utsetter tv -serie på grunn av krig

kl. 21:53

Den nye humorserien til NRK har blitt utsatt fra april til august på grunn av krigen i Ukraina. Serien ved navn «Gutta på skauen» handler om norske motstandsmenn under andre verdenskrig.


Taxisjåfør dømt for å kjøre over toåring

kl. 20:41

Taxisjåfør ble dømt til 21 dagers betinget fengsel etter å ha kjørt over en to år gammel gutt. Hendelsen tok sted i 2020 og gutten ble hard skadet.


Minst ni drept i luftangrep i Ukraina

kl. 18:37

Guvernør Vitalij Koval opplyser om at minst ni mennesker er drept i luftangrep mot et TV-tårn i Nord-Ukraina. Angrepet skjedde mandag morgen.


Skoleansatt pågrepet for overgrep mot mindreårig

kl. 16:10

En mannlig skoleansatt i 20-årene har blitt pågrepet for overgrep mot elev under én-til-én undervisning. Den siktede var ansatt som barne- og ungdomsarbeider og endelsen tok sted på en skole i Bergen kommune.


Blodig mann observert utenfor butikk i Kvernevik

kl. 15.44

Politiet i Sør-Vest rykket ut til en adresse i Kvernevik klokka 12.56, etter at en blodig mann ble observert utenfor en butikk. Politiet har kjekket ut adressen og har for øyeblikket kontroll på to personer. Politiet oppretter en undersøkelsessak rundt skadene til mannen da de ikke virket «nye». Kvinnen ble arrestert.


Brann i Bergen – flere boliger evakueres

kl. 13.58

Nødetatene har rykket ut til Fana i Bergen, for å få kontroll på en kraftig gress- og lyngbrann. Beboerne i nærliggende boliger evakueres.


Russiske sanksjoner fører til dyrere gjødsel

kl. 13.15

Prisen på gjødsel har steget til mer enn 10 kroner kiloen mange steder i landet. Årsaken er at selskapet Yara satte opp sine priser mandag.

– Mange råvarer og innsatsfaktorer øker i pris. Nye sanksjoner sist uke gjør at vi ikke kan kjøpe inn råvarer fra russiske handelspartnere lenger, sier markedsjef i Yara, Anders Trømborg til avisen Nationen.


Luftbro mellom Norge og Ukraina vurderes

kl. 12.57

Regjeringen vurderer å etablere en luftbro til Ukraina for å hente flyktninger. Luftbro betyr hyppige flyvninger grunnet spesielle forhold.


Kreftsyke ukrainske barn hentes til Storbritannia

kl. 12.18

Storbritannia har hentet 21 kreftsyke ukrainske barn med fly. Barna har blitt hentet sammen med pleierne sine og får behandling av helsevesenet NHS.


Rogalending dømt til fengsel etter brann i boligblokk på Eiganes

kl. 11.50

En mann i 30-årene fra sør-rogaland er dømt til to år og tre måneneders fengsel etter å ha startet en brann i en boligblokk på Eiganes i mai 2021. Mannen var ruset da han satte fyr på sin egen leilighet i blokka og har tilstått forbrytelsen. Mannen må i tillegg betale 68.000 i erstatning til et forsikringsselskap og 4.000 til en nabo. Ingen personer ble skadet i brannen.


Flyfabrikk i Kyiv under angrep

kl. 11.24

Den største flyfabrikken i Kyiv, «Antonov flyfabrikk», ble utsatt for bombeangrep mandag morgen. To skal være drept og syv såret.


Minst 2.500 døde i ukrainsk havneby

kl. 09.34

Så langt har minst 2.500 mennesker omkommet i slaget om den ukrainske byen Mariupol. Forsøk på å evakuere sivile fra byen har mislyktes.


Obama har fått korona

kl. 10.16

Igår skrev Barack Obama på sin Facebook at han fikk korona.

— Jeg og Michelle har vaksinen og booster, hun testet negativt. Likevel er det en god påminnelse, selv om smittetallene øker, at man skal ta vaksinen og boosterdosen, skriver Barack Obama på sin Facebook.


Minst 10 personer drept i angrep på en gullgruve i Burkina Faso.

kl. 20.53

Angrepet skjedde på en ulovlig gullgruve torsdag ettermiddag. Sikkerhetskilder mistenker at det er Jihadister som står bak angrepet. Dette melder NTB.


Chile får sin yngste president noensinne

kl. 19.45

Gabriel Boric er tatt i ed som Chiles nyeste president. Boric er bare 36 år gammel og er landets yngste statsleder noensinne. Han vant valget i desember med et løfte om å gjøre Chile til en velferdsstat. Dette melder NTB.


Gressbrann på Heskestad.

kl. 18.47

Brannvesenet fra Lund har rykket ut til en gressbrann på Heskestad. Dette melder NRK Rogaland.


USA fjerner Russland sin status som foretrukket handelspartner.

kl. 17.03

Joe Biden sier i en pressebrifing at de vil legge økonomisk press på Russland ved forbud mot import av Russiske varer. Det blir forbudt å importere varer fra Russland som for eksempel Vodka, sjømat og diamanter. Det ventes at EU og G7 gjør det samme.

Dette melder NTB.


Det Indiske forsvaret har avfyrt en rakett mot Pakistan ved et uhell.

kl. 16.44

Ingen liv skal ha gått tapt og hendelsen omtales som «svært beklagelig». Hendelsen skjedde i forbindelse med rutinemessig vedlikehold som endte med en teknisk feil.

Dette melder NTB.


Det er krevende for enkelte kommuner å skaffe skoleplasser til ukrainske flyktningbarn.

kl. 16.19

Det har allerede kommet 365 flyktningbarn fra Ukraina til Norge som har krav på skoleplass innen 4 uker. Allerede nå ser noen kommuner at de ikke klarer å skaffe nok skoleplasser innen fristen, dette melder NTB.


Trafikkontroll på Ølen

kl. 15.45

Dårlig start på helga for tolv råkjørere som ble tatt av politiet i kontroll på Ølen. I tillegg ble en person bøtelagt for å ikke bruke belte.


Nortura kaller tilbake kjøttpålegg

kl. 15.45

— Bondens selskap «Nortura» tilbakekaller kjøttpålegg etter utilstrekkelig varmebehandling. Forbrukere får beskjed om å enten kaste eller levere tilbake produktene som er listet på sidene deres.


Helsedepartementet vurderer å donere vaksiner til ukrainske flyktninger

kl. 15.43

— Norge har så langt ikke donert vaksiner, men ser på dette sammen med øvrige anmodninger, skriver Helsedepartementet. Danmark donerer vaksiner til ukrainske flyktninger i Polen. Nå vurderer Norge å gjøre det samme.


Weng er usikker på langrennsframtiden

kl. 15.39

Hedi Weng sier at hun etter første sesong bestemmer seg for om det blir mer langrennssatsing på henne. Weng sier i et intervju til TV 2 at hun begynner å bli tom for krefter. Weng skal tenke seg mer om i April, hun tror selv hun skal begynne å trene igjen i mai.


Zelenskyj er skuffet over EU

kl. 15.35

Det kan se ut som om Ukraina ikke får bli med i EU, det melder EU-lederne. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil at EU skal gjøre mer for Ukraina. 


Stor skogbrannfare i Rogaland

kl. 15.33

Det er for tiden tørt terreng og mye vind i Rogaland, og derfor en stor fare for skogbrann. Brannvesenet ber folk om å være forsiktig med grill og ild ute nå.


Totning varetekstfengslet etter knivstikking

kl. 11.29

En mann i 20-årene har blitt siktet etter knivstikking på asylmottak i Østre-Toten. Etterforskningen er pågående.


Oppfordrer til vold mot russiske soldater

kl. 10.09

I enkelte land har brukere av Facebook og Instagram lov til å oppfordre til vold mot russiske soldater. Det må da være relatert til den ukrainske invasjonen.


Nye ukrainske asylsøkere

kl. 09:12

Norge har fått 246 nye asylsøkere fra borgere i Ukraina.


Stavanger Oilers møter Ringerike i kvartfinalene

kl. 07:41

Stavanger Oilers valgte Ringerike som kvartfinalemotstander i NM-sluttspillet i ishockey. Første kvartfinale i best-av-sju-serien spilles søndag 13. mars.


Orkla avvikler sin virksomhet i Russland

kl. 07:29

Orkla sin virksomhet Hamé Foods ZAO i Russland avvikles, melder selskapet i en pressemelding. Selskapet har også stoppet alt av eksport og import knyttet til Russland og Hviterussland.


Bowlinghall-eier i Haugesund slipper å betale koronabot

kl. 20:08

Ved juletider fikk eieren av en bowlinghall i Haugesund 75.000 kroner i forelegg fordi hallen var åpen tross koronarestriksjoner. Nå slipper han å betale.


IS utnevner ny leder

kl. 17:38

Ekstremistgruppa IS utnevner en ny leder og bekrefter at den tidligere lederen Abu Ibrahim Al-hashemi Al-Quraishi er død. Den nye lederen heter angivelig Abu Al-Hassan Al-hashemi Al-Quraishi, ifølge nyhetsbyrået Reuters.


Statnett tjente millioner på strømkrisen

kl. 17:02

På grunn av høye strømpriser ute i Europa har Statnett tjent mange milioner på sjøkablene til Danmark, England, Nederland og Tyskland på onsdag. Europower anslår at de tjente 103,5 millioner kroner bare onsdag.


Iversen slutter som sjef for langrennskvinnene: – Best at jeg hopper av

kl. 16:57

Ole Morten Iversen blir ikke med videre som trener for kvinnelandslaget i langrenn etter sesongen. Det bekrefter han overfor Adresseavisen.


Politiet har stengt ned den største norske nettbutikken for narkotika

kl. 16:07

En politiaksjon førte torsdag til stenging av et stort forum for kjøp og salg av narkotika på det mørke nettet. Tusenvis av brukere har ifølge politiet trodd det var trygt å handle på forumet. Aksjonen var et samarbeid mellom Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3) ved Kripos og Sørvest politidistrikt, skriver politiet i en pressemelding.


Regjeringen ønsker å forlenge strømstøtten til 2023

kl. 15:00

– Vi har bestemt oss for å videreføre den ordningen som gjelder nå, til å gjelde ut mars neste år. Det er for å gi folk trygghet for at de får en avlastning for de ekstremt høye strømprisene, sier olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) til NTB.

Saken går til høring.


138 innlagte koronapasienter, melder helse vest

kl. 14:46

Helse vest melder at det er 138 pasienter innlagt i forbindelse med covid-19 i dag, dette er en nedgang på tre stykker fra dagen før


Brann i kvisthaug ved Grannes skole

kl. 12:51

Ca. klokken 12:35 ble det meldt om røykutvikling ved Grannes skole i Stavanger. Politi og brannvesen er på stedet for å slukke brannen, og elever er evakuert fra stedet grunnet røyk i området.

– Det har tatt fyr i en kvisthaug som har spredt seg til gresse. Det er ingen fare for spredning til skolen og brannvesenet har kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder.


Havnebyen Mariupol må vente på humanitær hjelp

kl. 12:27

En kolonne med humanitær hjelp måtte snu på vei inn til den ukrainske byen Mariupol. Det er pågående luft- og artilleriangrep som gjør at de ikke kommer seg frem opplyser den ukrainske visestatsministeren.


Rekordutbetalinger fra NAV

kl. 11:25

I fjor utbetalte NAV rekordstore summer, og over halve befolkningen mottok støtte. Totalt ble det utbetalt over 523 milliarder kroner til over tre millioner nordmenn i inn- og utlandet. Rogaland var fylket som mottok minst per person med 86. 200 kr i snitt per innbygger


Slåsskamp i Stavanger

kl. 10:27

Klokken 08:28 meldte politiet om en slåsskamp i Tanke Svilands gate. Ingen ønsket å anmelde saken, og en person ble bortvist fra stedet.


Jesper Saltvik Pedersen sikret gullet

kl. 08:11

Jesper Saltvik Pedersen sikret gullet i storslalom i Paralympics. Karmøybuen var overlegen i storslalom og kunne skilte med en seiersmargin på hele 3,30 sekunder.


To lange år med covid-19

kl. 07:43

I dag er det to lange år siden WHO erklærte covid-19 som en pandemi. Så langt har den tatt over seks millioner menneskeliv. I Norge snakker vi om slutten av pandemien, men den er på langt nær over på verdensbasis.


Huitfeldt sjokkert over sykehusbombinger

kl. 21.46

Utenriksminister Anniken Huitfeldt er sjokkert over nyheten om sykehusbombingen i Ukraina.

– Sykehus er ikke militære mål, sier hun.

I følge guvernøren i Mariupol skal fødende kvinner være blandt de 17 personene som ble skadet under angrepet.

Kilde: NTB.


Storbrittania får kritikk for behandling av ukrainske flyktninger

kl. 21.19

Storbrittanias innenriksdepartement får krass kritikk fra flere hold for deres håndtering av ukrainske flyktinger. Blant kritikken er hvor komplisert asylsøkeprossessen er for flyktningene. I EU-land kan ukrainske flyktninger få opphold i tre år uten asyl.

Flere interesse-organisasjoner, militært personell og andre offentlige etater ber innenriksdepartementet om å avskaffe den tidkrevende og kompliserte søkeprossesen i lys av det kommende flyktningstrykket. Kilde: NTB.


Brann i boligblokk i Drammen er nå under kontroll

kl. 21.10

Brannvesenet melder i 21-tiden at de nå har kontroll på brannen i boligblokken i Drammen. Ingen skal være skadet under brannen, og det er lav spredningsfare.

Politiet melder at 160 mennesker er evakuert. Fra NTB.


Krysset utenfor den russiske ambasaden kalles «Ukrainas Plass»

kl. 20.22

Gatekrysset utenfor den russiske ambasaden i Oslo blir omdøpt «Ukrainas Plass» etter en enstemmig vedtekt fra Frogner bydelsstyre. Ambasaden mener navnendringen oppleves som anti-russisk, særlig med tanke på at det bor 20.000 russere i Norge. Navnedringen innebærer ikke endring av adresser på stedet, men skal være en uformell heder som reaksjon på invasjonen av Ukraina.

Ambasaden har bedt frogner bydelsutvalg om å tenke seg om før de gjennomfører navnendringen, melder NTB.


Vedum bedt om å senke drivstoffavgift av eget parti

kl. 20.07

Vedum blir bedt om å senke drivstoffsavgiftene av medlemmer fra eget parti. Sp politikerne Per Olaf Lundteigen og Ringsaker Sp lederen sier det er nødvendig med en reduksjon i avgiftene. Som eksempel dras dagens bensinpris som var oppe i 27 kroner literen i Tromsø.

Kilde NTB


47 mennesker drept under russisk angrep

kl. 19.22

47 sivile mennesker mistet livet under et bombeangrep i byen Tsjernihiv i Ukraina den 3. mars. Det melder NTB via Amnesty International i dag. Tre av de drepte skal ha stått i en matkø da de mistet livet.


Storbrittanias utenriksminister med appell til G7-landene

kl. 18.47

Storbrittanias utenriksminister Liz Truss ber G7-landene om å stanse kjøp av russisk olje. Hun mener sanskjonene mot landet må skjerpes. I tillegg ble det lagt frem forslag om å forby Russland å bruke den internasjonale betalingstjenesten SWIFT. Det melder NTB.


17 mennesker skadet under sykehusangrep i Ukraina

kl. 18.35

17 personer skal ha blitt skadet da et sykehus med fødeavdeling ble rammet av et russisk angrep på byen Mariupol. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kaller angrepet en krigsforbrytelse via sin Twitter konto, melder NTB.


Norge klargjør for stor flyktningtilstrømming

kl. 18.15

UDI og justisministeren uttaler onsdag at de forbereder seg på et stort antall flyktninger til Norge. Allerede er det planlagt at 8000 flyktninger skal ønskes velkommen. Siden 25. februar har den norske stat mottatt 957 søknader om asyl, melder NTB.

Allerede er det gjort avtaler som dekker 1600 akuttinkvarteringer over hele landet.


FN bekymret for likheter mellom Syria og Ukraina

kl. 17.53

FNs granskningskommisjon for Syria varsler at de er bekymret for likheter mellom Syria og Ukraina. Dette kommer etter flere angrep på sivile i Syria i frem mot 2015, og dagens situasjon i Ukraina. Særlig etter rapporter om angrep på sivile i Mariupol, der et sykehus amgivelig skal ha blitt truffet av bomber, melder NTB.


Veien gjenåpnet etter trafikkuhell i Sandnes

kl. 17.36

Ingen ble alvorlig skadet da en personbil og en lastebil kolliderte ved Sandnes i 16.30 tiden i dag. Politiet er ferdig med arbeidet og veien er gjenåpnet. Det er uklart hva som er årsaken til uhellet, melder Politiet Sør-Vest via sin twitterkonto.


Vernepliktige russere er i Ukraina

kl. 16.45

Putin bekrefter at Russland har sendt inn vernepliktige soldater til krigen i Ukraina. Dette kommer etter han mandag meldte at det kun var profesjonelle soldater som hadde blitt sendt inn, melder NTB.


Røykutvikling i Ørsdalen

kl. 14.48

Brann og politiet fremme på stedet. Garasjen er utbrent, ikke skade på personer. Ikke spredningsfare til nærliggende bygninger, melder Politiet i Sør-Vest på twitter.


Bolsjunov slettet bilde etter kritikk fra sponsor

kl. 13.36

Den russiske langrennstjernen Aleksandr Bolsjunov fikk reaksjoner av sponsoren Rossignol etter at han postet et omstridt innlegg på instagram tirsdag forrige uke. Han valgte derfor å slette innlegget. Rossignol sin sportsdirektør Colin Barbe bekrefter selv dette på epost til TV 2.


Strømbrudd ved Tjernobyl

kl. 12.29

Det er risiko for økt radioaktiv stråling fra Tsjernobyl etter at det nedlagte atomkraftverket er rammet av et totalt strømbrudd. Den radioaktive strålingen kan øke etter at det nedlagte atomkraftverket ble rammet av et strømbrudd onsdag formiddag, Det forteller det ukrainske atomenergiselskapet Energoatom. Kamper ved atomkraftverket gjør at det ikke har vært mulig å skru på strømforsyningen.


Nye retningslinjer for tryggeaborter

kl. 11.37

Verdens helseorganisasjon kunngjorde onsdag retningslinjer for helsehjelp. Halvparten av de 50 millionene som utføres hvert år tar i bruk WHO sin anbefalte metode om varigheten av svangerskapet, og at kvinnen får hjelp av noen som har kunnskap eller ferdigheter


Kina skal sende humanitær hjelp til Ukraina

kl. 10.48

Den humanitære hjelpen koster 7 millioner kroner og vil bestå av mat og andre nødvendige dagligvarer. Den første leveransen sendes onsdag.


Regjeringen foreslår lov om hurtigintegrering for ukrainske flyktninger

kl. 10.31

Landets ferske arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) sier til VG at regjeringens første prioritet er at ukrainske flyktninger skal få opplæring i norsk og det norske samfunn så fort som mulig – også før de er bosatt i en kommune.


Amerikanske statsborgere løslatt i venezuela

kl. 09.01

Gustavo Cardenas og Jorge Alberto Fernandez det ble kunngjort etter at en delegasjon fra Washington besøkte president Nicolás Maduro angående oljeimport fra landet.


Ny våpenhvile gir håp om sivil evakuering

kl. 07.57

Russland har på nytt lovet en våpen hvile og at det skal lages trygge ruter for sivile ut av ukrainske byer. Den vil starte kl. 08.00 norsk tid og det har blitt gjort flere forsøk tidligere på evakuere sivile i byer.


Langrennsløper Vilde Nilsen i paralympics tok sølv i sprint

kl. 07.38

Vilde Nilsen ledet løpet, men på slutten ble hun tatt igjen av Natalie Wilkie som endte opp med å vinne sprintfinalen.


Kjørte 116 km/t i 80-sonen

kl. 20:38

En sjåfør ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter en fartskontroll på Nordsjøvegen på Nærbø mellom kl. 20:00-21:30, det skriver politiet på Twitter.


Strømstøtten forlenges ut april

kl. 20:38

Regjeringen har bestemt å forlenge strømstøtten ut april, skriver NTB.


Spotify og Discord er nede

kl. 19:58

Både musikkplattformen Spotify og chattetjenesten Discord opplever problemer i kveld. Det meldes også om problemer med andre store nettsider og sosiale medier som Facebook, Youtube og Snapchat, skriver NTB.


Kristoff på 20. plass

kl. 17:57

Alexander Kristoff endte på en 20. plass i dagens etappe av Tirreno-Adriatico. Det var Tim Merlier fra Belgia som vant.


USA forbyr import av russisk olje

kl. 17:32

President Joe Biden kunngjorde i dag at USA vil forby import av russisk olje og gass. Det Hvite Hus melder at dette gjøres for å holde Russland ansvarlige for «for sin uprovoserte og urettvise krig mot Ukraina.» Oljeprisen fortsetter å stige etter kunngjøringen, og et fat nordsjøolje ligger nå på rundt 132 dollar, skriver NTB.


Høyeste CO2-utslipp noensinne

kl. 17:21

I 2021 så verden det høyeste CO2-utslippet noensinne. Det viser nye beregninger fra det internasjonale energibyrået (IEA) som ble offentliggjort i dag. Veksten i utslipp var også rekordhøy. Dette melder NTB.


15-åring kom til rette

kl. 16:43

Den 15 år gamle jenten som ble meldt savnet fra Tasta i går kveld har nå kommet til rette. Hun skal være i god behold, melder politiet på Twitter.


Mulige sanksjoner av russisk olje gir økte oljepriser

kl. 16:18

Oljeprisene er allerede på vei opp i forkant av den amerikanske presidenten Joe Bidens pressekonferanse kl. 16:45 norsk tid. Ifølge flere amerikanske medier skal han annonsere et amerikansk forbud mot import av russisk olje. Et fat nordsjøolje ligger nå på rundt 130 dollar fatet, ifølge NTB.


Norske sykehus kan ta imot 550 ukrainske pasienter

kl. 14.24

Regjeringen opplyser at de kan ta imot rundt 550 ukrainske pasienter, og står klar til å hente pasienter med fly, skriver NTB.


Lønnsforskjeller er fortsatt et viktig problem

kl. 14.04

En undersøkelse viser at fortsatt to av fem mener at lønnsforskjeller er den største utfordringer for kvinner i Norge, skriver NTB.


Stoltenberg: Å angripe sivile er totalt uakseptabelt

kl. 13.27

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer angrepene på sivile i Ukraina, ifølge NTB.


Snittpris for strøm på 2,21 kr i Sørøst- Sørvest- og Vest-Norge

kl. 13.21

Onsdag er maksprisen på strøm 2,78kr per kWh. Sørøst, Sørvest og Vest-Norge får de høyeste strømprisene, skriver NTB.


638 koronasmittede innlagt i Norge

kl. 12.56

Tirsdag var 638 innlagt med koronasykdom på norske sykehus. Blant dem er 47 innlagt på intensivavdeling, som er sju færre enn mandag, skriver NTB.


Johaug klar for siste verdenscuphelg

kl. 12.18

Therese Johaug (33) avslutter karrieren med rennene i Falun til helgen, skriver NTB.


Russland kan ha brutt krigens folkerett

kl. 11.42

Human Rights Watch (HRW) konstaterer at Russland kan ha brutt krigens folkerett ved å skyte på flyktende sivile, skriver NTB.


Zelenskyj fordømmer Vestens brutte løfter

kl. 11.37

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fordømmer Vestens brutte løfter om å beskytte Ukraina fra russiske angrep, skriver NTB.


Jente savnet i Stavanger

kl. 11.34

Jente (15) er savnet fra sitt hjem på Tasta. Det er ikke mistanke om at hun er utsatt for en kriminell handling, men hun kan ha dårlig impulskontroll og kan være en fare for seg selv, skriver politiet på Twitter.


Kvinne pågrepet i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen

kl. 11.13

Politiet i London pågrep tirsdag en kvinne i 60-årene som har blitt siktet for bistand i drapet på Martine Vik Magnussen i 2008, skriver NTB.


12.000 russiske soldater skal være drept i Ukraina

kl. 11.08

Ukrainske myndigheter hevder at 12.000 russiske soldater har blitt drept i krigen i Ukraina. Tallene er ikke bekreftet fra uavhengig hold, skriver NTB.


Omtrent 1.000 ukrainske flyktninger i Norge

kl. 11.04

Tirsdag hadde norske myndigheter registrert rundt 1.000 ukrainske flyktninger. Det melder justisminister Emilie Engel Mehl (Sp), skriver NTB.


Russiske studenter i Norge utsettes for hets

kl. 10.47

Kunnskapsdepartementet ber alle landets høyere utdanningsinstitusjoner være oppmerksomme etter rapporter viser at både studenter og ansatte har blitt utsatt for hets, skriver NTB.


Tidligere president for Ukraina ber Zelenskyj gi opp

kl. 10.32

Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj ber nåværende president Volodymyr Zelenskyj gi opp å krige mot Russland, skriver NTB.


Antall flyktninger fra Ukraina vil passere 2 millioner tirsdag

kl. 10.17

Antallet på flukt fra Ukraina vil passere 2 millioner i løpet av dagen, det melder FN, ifølge NTB.


Ukraina får kritikk for å vise fram russiske krigsfanger

kl. 10.07

Ukraina kritiseres av Røde Kors for å vise fram russiske krigsfanger og får de til å si at de angrer på å ha tatt del i invasjonen.


Flere kvinner i styre og ledelse

kl. 09.38

Andelen kvinner i styre og ledelse har økt med 2 til 3 prosentpoeng fra 17 prosent i 2010 til mellom 19 og 20 prosent så langt i 2022. Det er sterkest økning blant innvandrerkvinner, skriver VG.


Russlands framrykking har bremset opp

kl. 08.09

Russlands invasjon av Ukraina går ikke etter planen, og framrykkingen går stadig saktere. Det melder det ukrainske forsvaret, ifølge NTB.


Minst 62 personer drept i Nigeria

kl. 07.59

Minst 62 medlemmer av en frivillig borgervernsgruppe i delstaten Kebbi i Nigeria har blitt drept av væpnede menn, sier VG.


20 døde etter flom i Australia

kl. 07.46

Flommen på østkysten av Australia har tatt livet av 20 mennesker, og 60 000 mennesker har evakuert fra sine hjem i Sydney, skriver NTB.


Arbeidet for likestilling i fiskenæringen trappes opp

kl. 07.38

Nærings- og fiskedepartementet deler til sammen ut 2,2 millioner kroner fordelt på elleve prosjekter, som skal bidra til å bedre forholdene mellom menn og kvinner i bransjen, melder NTB.


Forventer ny strømprisrekord på tirsdag

kl. 21.04

På tirsdag vil strømprisen periodevis nå nesten 8,2 kroner per kWh, det varsler strømselskapet Tibber. Dette på grunn av at gassprisen, sammen med kull og olje, har hatt er en kraftig økning den siste tiden. man kan spare nesten 30 kroner ved å dusje til rett tid, melder NTB.


Haugesund: Mann kjørt til sykehus etter knivstikking

kl. 20.23

NTB meldte klokken 18:44 om en mann i 60-årene som har blitt kjørt til sykehus etter en knivstikking på Rossabø i Haugesund mandags kveld.

En kvinne i 50-årene har blitt pågrepet, og politiet etterforsker saken. Ifølge politiet var det kvinnen selv som meldte inn hendelsen. Mannen var bevisst og gikk ut av egen maskin da han ble kjørt til sykehuset.


Russiske og hviterussiske spillere utestenges fra internasjonal håndball

kl. 19.00

Alle russiske lag, ledere og dommere utestenges fra alle sine aktiviteter på ubestemt tid, det opplyser det internasjonale håndballforbundet i en pressemelding.

Russland får ikke delta i U20-VM og U18-VM for kvinner. Beslutningen vil også få konsekvenser for norske lag i de ulike europacupene. Blant de klubben Nærbø, som skulle spille mot SKA Minsk i sin kvartfinale i europacupen.

Nå er det klart at klubben går videre til semifinale på walkover, all den tid Minsk-laget ikke får delta videre i turneringen, det skriver NTB.


EU skal nå se på medlemskapssøknader fra Ukraina, Georgia og Moldova

kl. 18.09

Ukraina, Georgia og Moldova søkte raskt om EU-medlemskap da Russland startet sin invasjon. EU-kommisjonen skal begynne vurderingen av søknadene, det skriver NTB.


Nå oppretter politiet registreringsenheter for ukrainske flyktninger over hele landet

kl. 17.22

Arne Jørgen Olafsen, sjef for Politiets utlendingsenhet (PU), opplyser til NTB at det nå jobbes med å få på plass registreringsenheter rundt om i distriktene. Fram til nå har alle ukrainske flyktninger måttet registrere seg på mottakssenteret i Råde eller i Oslo.


FNs sikkerhetsråd skal holde et nytt hastemøte mandag kveld

kl. 14.31

I møtet skal det diskuteres den humanitære krisen i Ukraina. Møtet ble foreslått av Frankrike og Mexico. Det vil bli diskutert en resolusjon med krav om stans i kampene for at nødhjelp skal nå sivilbefolkningen uhindret og at befolkningen skal beskyttes.


Usikkerhet rundt Haaland skade

kl. 14.23

Det er store spørsmålstegn om Haaland blir spilleklar til Dortmunds seriekamp mot Bielefeld i helgen. Han har ikke spilt siden 22. Januar og nå har klubben bedt om ekstern hjelp for å få han skadefri.


Nå frykter man en koronabølge i Ukraina

kl. 14.15

Krigen kan føre til mange flere korona smittende i landet forteller smittverneksperter. Landet var midt i omikron-bølge da krigen brøt ut sier en talsperson for det internasjonale Røde Kors.


Ny arbeids og olje- og energi minister

kl. 13.17

Marte Mjøs Persen (Ap) blir ny arbeidsminister og Terje Lien Aasland (Ap) blir ny olje- og energiminister. De to politikerene tar over etter at Hadia Tajik trakk seg forrige uke.


Norge på Russlands uvennligste

kl. 13.17

Russland har oppført Norge på sin liste over land som har utført «uvennlige handlinger mot Russland, dets næringsliv og dets folk». Dette er på bakgrunn av at Norge sammen med flere andre land har innført sanksjoner mot Russland etter invasjonen i Ukraina.


Skyhøy strøm i morgen

kl. 13.12

Tirsdag vil Sørøst-, Vest- og Sørvest-Norge oppleve årets høyeste strømpris, med makspris på 6,53 kroner per kilowattime (kWh). Dyrest strøm blir på morgenen mellom 7 og 8. dette melder NTB.


Venter med å erstatte Hadia Tajik

kl. 12.33

Etter sentralstyret i helgen er det klart at Arbeiderpartiet ikke kommer til å erstatte Hadia Tajik før til neste år, skriver NTB.


Samtaler mellom Ukraina og Russland kl. 15:00

kl. 12.33

Representanter fra de to landene i konflikt skal møtes til samtale 15:00 mandag norsk tid, skriver NTB.


Skytes på sivile i Ukraina

kl. 12.33

Ukraina beskylder russiske styrker for å bevisst skyte på sivile som er på flukt fra byen Mariupol. Ukraina mener dette er et brudd på folkeretten. Russland benekter å ha skutt på sivile, skriver NTB.

Varsler endringer i regjeringen

kl. 11.28

Statsminister Jonas Gahr Støre melder om endringer i regjeringen. Statsråd er klokken 13 i dag, skriver NTB

Saken oppdateres.

Innbrudd i Haugesund – mistenkte funnet sovende

kl. 10.34

Det ble meldt om innbrudd i boligblokk i Haugesund natt til mandag. Innbryteren lå å sov da melder kom hjem. Det er nå opprettet sak mot mannen, skriver Politiet på Twitter

Paralympics-gull til Karmøygutten

kl. 10.15

Alpinist Jesper Saltvik Pedersen tok sitt andre gull i Kina. Rogalendingen vant sittende i kombinasjonen super-G og slalåm, skriver NTB.

Cyberangrep

kl. 14.47

Nato-sjef Jens Stoltenberg bekrefter at et cyberangrep kan utløse krig mellom Russland og Nato. NUPI-forsker Niels Nagelhus Schia forklarer hva som må til for at et slikt angrep skal nærme seg terskelen for å utløse artikkel 5.


Kan få Nato i krig

kl. 14.47

Nato-sjef Jens Stoltenberg bekrefter at et cyberangrep kan utløse krig mellom Russland og Nato. NUPI-forsker Niels Nagelhus Schia forklarer hva som må til for at et slikt angrep skal nærme seg terskelen for å utløse artikkel 5.


Legger opp

kl. 13.23

Therese Johaug (33) har bestemt seg for at hun gir seg som langrennsløper etter sesongen. – Tiden er inne, sier hun.