Viking med årets første seier

vikinglite

For første gang spilte Viking mot Haugesund med Haugesund i en høyere divisjon. Denne treningskampen endte 2-1 til Viking.

vikinng

Av: Peder Holterman Solland

Vikings første seier i år kom mot FK Haugesund. I en kamp hvor Haugesund hadde mange sjanser var det Viking som hadde flest mål.

– Dette var kjempeframgang som lag fra de to første kampene. Jeg er fornøyd med hele kampen, vi kan ikke fovente noe bedre mot et lag fra eliteserien gjennom 90 minutter, sier trener Bjarne Berntsen til Stavanger Aftenblad.

Haugesunds keeper Helge Sandvik storspilte og redda flere muligheter som oppstod
fordi Haugesunds forsvar ikke presterte.

Slippe inn færre mål

Vikingtrener Bjarne Berntsen sa tidligere denne uken til Utsnitt at målet denne kampen var å spille bedre i forsvar.

– Jeg håper jo vi skal gjøre en bedre jobb defensivt enn vi gjorde mot Bryne og Brann hvor vi slapp inn 3 mål hver kamp, sa Berntsen.

Vikings nyeste spiller, Markus Nakkim, er en midtstopper på lån fra Vålerenga som ikke har fått fullført medisinsk test på grunn av sykdom. Derfor spilte ikke han i dag

2-1

Etter 34 minutt fikk Bringaker sendt ballen til Sale, som satte ballen i mål for Viking. Før dette hadde Vikings største sjanse endt med at Sale klarte ikke å avslutte alene mot keeper.

Rett etter satte Viking sitt andre mål. Kristian Novak står på bakre stolpe og dytter inn ballen fra et frispark.

2-0 Viking til pause. Selv etter en halvdel hvor Haugesund åpna sterkt og hadde mange sjanser tidlig i kampen. Viking satte ballen i mål på to av sine tre sjanser, mens Haugesund satte null av sine fire.

Bytyqi inn for Ernemann etter pause, men det hindrer ikke Frederik Gytkjær i å score Haugesunds første mål. I det 50. minutt fikk Gytkjær god tid alene mot Vikings keeper Amund Wichne, og avsluttet sikkert i det lengste hjørnet.

De første ti minuttene i andre omgang minner om de ti første minuttene i første omgang. Haugesund har igjen kontroll over kampen og skaper alle sjansene, inkludert en kjempesjanse hvor ballen gikk foran mål men ingen haugesundspillere klarte å stikke frem en fot for å skli ballen inn.

Som forventet henter Viking seg tilbake og skaper flere sjanser videre i andre omgang, men Haugesunds keeper, Helge Sandvik, tar ballen hver gang.

Haugesunds forsvar sover seg til Vikingsjanser. Tommy Høiland alene mot keeper ender igjen med kjemperedning av Sandvik. Tommy Høiland fikk Bringakers plass på banen midt i andre omgang.

Haugesund finner igjen mange sjanser, halvsjanser, og ikke minst mange corner.

Viking finner igjen solide sjanser. Denne gang var det Bytyqi helt alene mot Sandvik, men Sandvik spiller som den Haugesund-helten han har vært hele kampen og redder rolig ballen.