Stavangernatten er mystisk

SiljeSalomonsenLITENPHOTOSHOP

En komplisert og innviklet film som tar deg med på ville veier, hvor du sitter igjen med flere spørsmål enn svar. »Now It’s Dark» har premiere i Stavanger og Sandnes 2. mars, og følger hovedrollen Lene en natt i oljebyen Stavanger.

 
SiljeSalomonsenSTORPHOTOSHOP  
EGET MØRKE: I filmen møter Lene flere fremmede som bærer sitt eget mørke. FOTO: Chezville.  
   
Av: Lea Cristine Tvervåg  
   

Lene, spilt av Silje Salomonsen, har oppdaget (eks)mannen til sengs med en annen kvinne. Hun går så inn i en mørk natt i Stavanger, barføtt og halvnaken. En natt med mystiske møter og villedende hendelser snur livet hennes på hodet, og hun må finne ut hvem hun egentlig er før sola står opp.

 
 KristofferJonerSTORPHOTOSHOP
KIDNAPPER: Kristoffer Joner spiller skurk i »Now It’s Dark». FOTO: Chezville.
 

Mørke møter

 

I natten prøver Lene desperat å finne et annet sted å tilbringe natten. På let etter kjente og bekjente, møter hun fremmede med sitt eget mørke. Lene blir dratt inn i andres livsproblemer og konflikter. Natten blir seinere og menneskene blir rarene.

Filmen skal ha en gjennomgående dyster stemning som skal holde på seeren. I stedet er det bare tomme bilder på skjermen som får meg til å gjespe. De mørke møtene med fremmede som skal være såkalt mystiske, tar oss vekk fra selve handlingen om hovedpersonen. Når jeg gikk kinoen var jeg forvirret, og spurte med selv hva slags film jeg nettopp så.

 
 SiljeSalomonsen.uteSTORPHOTOSHOP
I NATTEN: Lene vandrer halvnaken inn i den mørke natten. FOTO: Chezville.
 

Noe alle har opplevd

 

Regissør Arild Østin Ommundsen er inspirert av egen erfaring fra en lignenede kveld i London for 30 år siden. Han mener at alle har opplevd en slik kveld i en eller annen form.

– Du er ute aleine, og jo seinere det blir, jo rarere folk tiltrekker du deg, sier Østin Ommundsen i et intervju med Dagbladet.

Lene opplever denne natten noe som sprenger denne skalaen. Natten innebærer blant annet fangenskap, kidnapping og drap. I filmen virker det som at Lene har psykiske lidelser som gjør at disse mørke møtene er drømmeaktige, og det blir derfor vanskelig å sette alle hendelsene i sammenheng.

 TERNINGKAST 2

Filmen har en banal handling uten en konkret sammenheng. Plotte er vanskelig å forstå og filmen mangler et »Aha»-øyeblikk. På grunn av kjedelige bilder og dårlig sammensetning får filmen terningkast 2.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *