Her er hele den nye statsrådskabalen


Etter det Utsnitt erfarer må Linda Hofstad Helleland (H) og Bård Hoksrud (Frp) trolig forlate regjeringen tirsdag. Nikolai Astrup (H) får ansvar for en helt nyopprettet post.

 
strommaler stort  
NY REGJERING: Den nye regjeringen pøser på med nye ministere. Alle får jobb.  

Av: Piotr Kwoka

 

Statsminister Erna Solberg har kalt inn til ekstraordinært statsråd på Slottet tirsdag klokken elleve. Da skal de nye statsrådene bli presentert for offentligheten.

Ifølge NRKs kilder må Høyres Linda Hofstad Helleland trolig returnere til livet som vanlig stortingsrepresentant etter å ha vært barne- og likestillingsminister det siste året.

Etter at KrF-topp Kjell Ingolf Ropstad krevde statsrådsstolen hennes, har ikke Erna Solberg klart å finne plass til Helleland i regjeringen, får NRK opplyst.

Fra desember 2015 til januar 2018 var hun kulturminister, og markerte seg særlig i idrettspolitikken.

 

Den siste trønder

 

Selv om Trine Skei Grande snakker trøndelagsdialekt, representerer hun Oslo Venstre .

Midt-Norge blir i så fall stående uten en statsråd for første gang på veldig mange år, men ingen av regjeringskildene NRK har snakket med mandag mener det er et problem.

 

Kort statsrådsliv for Hoksrud

 

Han ofres først og fremst fordi KrF vil ha departementet han styrer. NRK har fra før meldt at Olaug Bollestad blir ny landbruksminister.

Til den nye Frp-posten som beredskapsminister har Erna Solberg og Siv Jensen valgt å satse på Ingvil Tybring-Gjedde, som til nå har vært statssekretær, i stedet for å gi Hoksrud sjansen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *