Veldedig kroppskunst

Kroppskunst2 liten

Cathrine Akernes er en av dem som tok en tatovering med ekstra mening. I dag prøver kroppskunstnere over hele landet å tjene en halv millon kroner til Barnekreftforeningen.

 
Kroppskunst stor  
Full konsentrasjon: Både tatovøren Jamie Austin og kunden Cathrine Akernes må konsentrere seg når stensilet skal plasseres på kroppen. Motivet er en rosa blomst.  
Av: Andrea D. Johansen
 

Organisasjonen Kroppskunst mot Barnekreft startet prosjektet for syv år siden, og har samlet inn over tre millioner kroner til saken. I dag er målet å samle inn en halv million kroner. Cathrine Akernes tok både tatovering i Sandnes og Stavanger.

– Det er veldig fint å få en tatovering samtidig som man bidrar til en så viktig sak, sier Akernes.

 
Ulønnet arbeid
 

Det var tatovøren Jamie Austin som skapte den fargerike kroppskunsten på studioet i Stavanger sentrum i dag. Dette gjør han uten å tjene én eneste krone selv.

– Å være med på dette gir meg en god følelse. Når man får muligheten til å støtte kids med en forferdelig sykdom, så må man bare, sier Jamie Austin.

 
Nyansert kundegruppe
 

Kari Kjelskau fra Memento Tattoo i Oslo er en av ildsjelene bak kroppskunstarrangementet. De som velger å tatovere seg for denne saken er forskjellige. En gjenganger i studioene er unge folk med et behov for en verdig grunn til å skaffe seg tatovering, forteller Kjelskau. En grunn selv bestemødre kan slå seg til ro med. 

– Det er lettere å komme hjem til foreldrene sine noe så permanent hvis det støtter en god sak, forteller Kjelskau.

Viktige samarbeidspartnere

Barnekreftforeningen delte i går ut 25 millioner kroner øremerket til forskning på barnekreft, og blir fornøyd med alt som blir samlet inn i dag. For å få dette til er samarbeid viktig. Kroppskunst mot Barnekreft gjør slik at Barnekreftforeningen også kan gi ut penger til familier som virkelig trenger det.

– Pengene vi får inn fra dette arrangementet går blant annet til trivselsvedtak som ferier for barna med familiene sine og tilgang på en likeperson, forteller Anja Haug Thronerud fra Barnekreftforeningen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *