Barnehageforeldre er frustrerte på kommunen

Foreldrene som bruker Brynelunden åpne barnehage er misfornøyde med forslaget fra Time kommune om å stenge barnehagen.

GIF Barnehage2
LEK: Selv om Bernt-Kristian Nerland er frustrert over at kommunen vurderer å legge ned den åpne barnehagen, smiler både han og datteren når de leker sammen i barnehagen.
Foto: Sindre Kirkaas Normann.

– Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort dersom barnehagen hadde lagt ned, sier Bernt-Kristian Nerland, som er i den åpne barnehagen med datteren sin.

Den åpne barnehagen er et tilbud for alle med småbarn i kommunen. Her kan de komme på dagtid og møte andre foreldre som er hjemme med barn. Nerland er ofte i den åpne barnehagen med datteren nå som han er ute i pappapermisjon.

Det var Jærbladet som først omtalte saken om at kommunen vurderer å stenge barnehagen for å spare penger. Tilbudet er ikke lovpålagt, og derfor ser rådmannen at dette er en plass å hente inn penger. De ser også etter andre poster hvor de kan kutte i budsjettet.

Ser etter alternative løsninger

Foreldre som bruker barnehagen er misfornøyd med forslaget. Det er skrevet leserinnlegg til Jærbladet og flere innlegg er publiserte på kommunen sine facebooksider. Kommunen har i tillegg fått flere brev fra foreldre med forslag om hvordan kommunen kan redde barnehagen, melder Jærbladet. Når Utsnitt besøkte barnehagen var det en av foreldrene som filmet en video som han ville poste på sosiale medier. Han ville vise hvor verdsatt tilbudet er blant de som bruker barnehagen.

Rådmannen Trygve Apeland syntes det er bra at foreldrene er engasjerte.

– Det er ikke kjekt å foreslå å legge ned den åpne barnehagen, men jeg håper vi finner et alternativt til et tilbud til de som trenger det, sier rådmannen.

Kommunen ønsker å se om det er noen private aktører som ønsker å opprette et sted hvor foreldre som ikke er i jobb eller er i permisjon kan komme. En annen mulighet kan være å flytte barnehagen til et alternativt lokale som kommunen eier. Formannskapet i kommunen skal behandle saken i morgen.

Bra tilbud

Foreldrene som bruker barnehagen er takknemlige for tilbudet som kommunen har hatt siden 1995.

– Jeg gikk her når jeg var i permisjon med min eldste datter, og nå går jeg i med nummer to. Jeg kunne aldri tenkt meg å ikke gå i den åpne barnehagen, sier Nerland.

Nerland håper at kommunen ikke velger å stenge ned barnehagen.

– Det er veldig greit for oss menn som ikke vet helt hva vi skal gjøre når vi er i pappapermisjon. Det er en fin plass for å komme og treffe andre folk i samme situasjon, sier tobarnsfaren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *