Det er deilig å være norsk i Norge

Preikestolen liten

Vi blir stadig mer glad i vårt eget land. Aldri før har så mange nordmenn lagt ferien til Norge, viser en fersk reiselivsundersøkelse.

 
Preikestolen stor  
PREIKESTOLEN: Det kjente turistmålet har lenge lokket turister til Rogaland.  
Av: Åshild Hus og Kristine Korneliussen  
Dato: 12.03.2019

Reiselivsnæringen i Rogaland hadde noen tøffe år i forbindelse med oljekrisen. Mens reiselivsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå vitner om stor optimisme i hele landet, har også den negative trenden i Rogaland snudd. Næringen har de siste årene opplevd en stor vekst i antall gjester. Salgssjef i Ferie og Fritid Region Stavanger, Ellen Frisvold, forteller at det de siste årene har kommet flere nye bedrifter som jobber med turisme.
– Jeg har spesielt lagt merke til at det har kommet mange nye aktivitetstilbud. Nå arrangeres det også turer i det vi ville kalt lavsesong, og det er veldig kjekt, sier hun.

 
Mer enn bare Preikestolen
 
Direktør ved Quality Hotel Residence i Sandnes, Michael Holm, kan skrive under på at hele regionen er i positiv utvikling. Denne positiviteten gjelder ikke bare for Sandnes.
– Både Forus – og ikke minst sentrum – begynner å bli bedre. Stavangerregionen har med Region Stavanger i spissen skapt et langt mer variert tilbud enn det vi hadde tidligere. Nå er det ikke lenger bare Preikestolen som bærer oss, sier Holm.
 
Mange muligheter
 
Tradisjonelt er det Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden som har lokket turister til Rogaland, men ifølge Frisvold har regionen også mye annet å by på.
– Naturen er viktig, men vi har mange flere turmål enn de tre tradisjonelle. Vi har for eksempel Jæren og de nasjonale turistveiene. Folk kan få seg en tur ut på fjorden eller delta på guida turer. Innen kultur har vi også mye å by på. Hva som passer avhenger litt av aldersgruppen, sier hun.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *