Koronaviruset: Slik påvirker det skjønnhetsbransjen

Håndklær vaskes etter hvert bruk, kammer og sakser desinfiseres etter hver klipp. Kunder og brukere av betalingsterminaler får antibac.

Lush Cosmetics tilbyr nå gratis håndvask til alle kunder. Foto: Anne Rosnes Egge

Av: Anne Rosnes Egge

Selv om Koronaviruset offisielt har nådd landet, betyr ikke det at folk lar være å dra på shopping. På Madla Amfi i Stavanger har senterets ledelse satt i gang flere tiltak for å begrense smitte. Skjønnhetsbransjene tar saken enda mer alvorlig.

– I tillegg til det vi har fått beskjed om fra senteret, har vi satt opp egne forhåndsregler i butikken. Vi vasker hendene i 20 sekunder mellom hver kunde, og desinfiserer utstyret vårt ekstra godt, sier butikksjef i Lush Cosmetics, Yri Amanda Digernes (28).

Tilbyr gratis håndvask

Med over 30 testere stående fremme til en hver tid er det lett å tenke seg at smittefaren er ekstra stor. Lush Cosmetics har valgt å tilby gratis håndvask med produktene sine for å holde smittefaren på avstand.

På Lush Cosmetics kan du vaske hendene mellom shoppingen. Foto: Anne Rosnes Egge

– Vi er veldig nøye med å skrape ut det øverste laget fra produkttester etter noen har vært oppi det med hendene. Og alle får vaske hendene selv om de ikke kjøper noe, sier Digernes.

Flittig bruk av antibac

På frisørkjeden Cutters har de også merket trykk fra ledelsen på renhold og håndhygiene. Hvert hjørne er utstyrt med antibac, og man oppfordres til å holde seg hjemme dersom man opplever symptomer på Koronavirus.

På Cutters står antibacen klar til bruk.
Foto: Anne Rosnes Egge

– Vi vasker håndklær etter hvert bruk, desinfiserer kammer og sakser etter hver klipp og har satt ut antibac til kundene, sier frisør Magdalena Martys (35).

Hun påpeker at det alltid vil være en smitterisiko forbundet med tjenester hvor man er i kontakt med andre mennesker, og at de har vært spesielt nøye med å holde bankterminalen fri for bakterier.

– Vi har satt fram antibac ved siden av betalingsautomaten og oppfordrer folk til å rense hendene før de bruker den, sier Martys.

Beautykjedene Fredrik & Louisa og KOCH har også mottat retningslinjer fra egen kjede og fra senterledelsen på Madla Amfi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *