Nytt oljefunn på norsk sokkel

Selskapene Equinor og Neptune har gjort nytt funn i Nordsjøen. Her er flere millioner fat som kan utvinnes med lave utslipp.

Kart over Sigrun Øst
Det er funnet olje i nærheten av Gudrun-feltet Foto:Equinor

Skrevet av Anton Ræder

– Sigrun Øst er vinn-vinn. Ved å lete i nærheten av infrastruktur på Gudrunfeltet, kan vi utvinne oljen med høy lønnsomhet og lave CO2 utslipp, sier letedirektør for norsk og britisk sokkel i Equinor, Nick Ashton i en pressemelding.

Equinor og Neptune har funnet olje i Sigrun Øst prospektet. Det er anslått at det er mellom syv og sytten millioner utvinnbare oljefat i funnet. Undersøkelsesbrønnene 15/3-12S og 15/3-12AT2 ble boret 11 kilometer sør-øst for Gudrun feltet. I hovedbrønnen ble det funnet olje i tre forskjellige sandstein lag av moderat kvalitet.

Equinor og Neptune vil bygge ut og produsere oljen via Gudrunfeltet i nær fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *