Dobbelt-sjanse i Ungdommens Kulturmønstring

Janice Ann Røsandhaug (17) fra Hommersåk deltok på ungdommens kulturmønstring i Sandnes i år, men kom ikke videre. Heldigvis meldte hun seg på i Stavanger også. Nå har hun en ny sjanse til å gå videre til fylkesmønstringen.

Av Eli Cleve

UKM fungerer slik at ungdom mellom 13 og 20 år kan delta med alt fra sang og musikk, til dans og kunst. Noen kommer videre til fylkesmønstringen, og derfra kommer noen videre til landsmønstringen. Janice Ann Røsandhaug var smart. Hun meldte seg på mønstringen i to kommuner, og har dermed dobbelt så stor sjanse til å komme videre!

Erfaring gjør mester

– Jeg gjør det for å få mest mulig scene-erfaring. Dette er også en fin måte å øve på, og bli bedre. Jeg er fornøyd med lydsjekken og lyden i monitor, sier Røsandhaug. Dette er første året hun er med på UKM. Her i Stavanger stiller hun med låten Ashes av Celine Dion, mens i Sandnes sang hun Running av Beyonce.

Iris Aida Berg Iding (16) sjekker både vokal og piano lyd på scenen. Foto: Eli Cleve

Iris Aida Berg Iding (16) fra Storhaug er debutant på UKM i år. Hun går til vanlig i Rogaland teater, men stiller på scenen med både sang og piano.

-Jeg gjør dette mest fordi det er gøy, men også for å få scene erfaring på en annen måte enn det jeg får på teateret. Jeg har nyst litt i dag, men tror ikke jeg brygger på noe.

Fylkesmønstring i Sauda

På lørdag 7.mars er selve mønstringen. Den foregår på ungdomshuset Metropolis og det hele begynner kl 15.00. Det er 32 innslag, og 43 påmeldte ungdommer i år i Stavanger. Fire scene-innslag og kunst kan gå videre til fylkesmønstringen i Sauda som er 20-22 mars. Dit kommer «vinnere» fra hele fylke og noen få heldige kommer videre til landsmønstringen i Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *