Stavanger Oilers 6 – 2 Narvik Hockey: Vi fulgte kampen live

Reporter: Didrik Strand Marthinsen

Før kampen

FØR KAMP: – Stavanger Oilers: Siddisene kommer inn i kampen etter å ha tapt 4 av de siste 5 kampene sine i GET-ligaen. Stavanger-laget har allerede sikret seg ligagullet tidligere i februar og har lite å spille for i kveld annet enn for alle tilskuerne i DNB Arena. Forrige kamp måtte avgjøres på straffer og det endte opp med et 4-5 tap mot Sparta.

FØR KAMP – Narvik Hockey: Laget fra Narvik kommer i kveld til Stavanger med nedrykksspøkelse truende bak ryggen. De ligger for øyeblikket på en 9. plass – 1 poeng bak Manglerud Star på trygg grunn. De spiller mot hverandre i siste serierunde, noe som ser ut til å bli svært avgjørende i nedrykksstriden. Narvik-laget har tapt de fire siste kampene sine og forrige kamp tapte de 1-4 mot Frisk Asker.

FØR KAMP: – Lagene har møtt hverandre tre ganger før denne sesongen. Den første kampen endte med en overlegen 8-1 seier til Oilers. De to andre kampene har vært jevne kamper, hvor begge lagene har stukket av med en seier hver. Forrige kamp ble spilt i Narvik 31. Januar hvor laget fra Stavanger trakk det lengste strået. Den kampen endte 3-2 til Oilers.

FØR KAMP: – Tidligere i år gjorde klubbene en byttehandel hvor backen Jørgen Kvål ble sendt tilbake til Oilers. Lånesoldaten har spilt mesteparten av sesongen i Narvik, men kom tilbake for å avslutte sesongen i Stavanger. Motsatt vei sendte de den unge backen Tine Klofutar på lån ut sesongen til de blå fra Narvik. Dette er første gangen lagene spiller mot hverandre etter overgangen.

FØR KAMP: – Nolan Zajac for Oilers har 7 målpoeng på 4 kamper mot Narvik denne sesongen. Dette er en mann å se opp for i kveld!

17.36: – Spillerne er i oppvarming og det er ca 25 minutter igjen til kampstart

17.50: – Narvik har vært veldig svake borte denne sesongen, og har kun vunnet én kamp på borteis etter tre perioder.

17.55: – Fem minutter igjen til face-off nå, idet We Will Rock You runger utover en halvfull DNB Arena.

17.56: – Der er hjemmelaget utpå isen.

Start 1. periode

1′ – Der er kampen i gang og det er hjemmelaget som går rett ut i angrep

1′ – SJANSE OILERS: Det er spiller nummer 46 for Oilers, Daniel Thomas Kissel som står bak kampens første sjanse. han setter pucken utenfor mål fra en meters hold

2′ – Nå bølger det begge veier. Oilers hadde først tre skudd på keeperen til Narvik. Så kom Narvik og kontra to mot én, men sisteskansen til Oilers Henrik Holm reddet sikkert.

5′ – Narvik sliter med å bygge opp spillet sitt,og bortsett fra kontringen tidligere har Oilers åpna klart best

7′ – Oilers-publikummet roper på en tripping på nummer 88 for bortelaget, Wade Murphy, men til ingen nytte. Så ut som om Murphy slapp unna en to-minutter der.

9′ – SCORING: Og plutselig sitter den for bortelaget! Etter et sterkt Oilers press, fikk Wade Murphy tak i pucken i egen sone. Han tar den fint med seg over til Oilers’ sone. Det var en 1 mot 1 situasjon hvor Murphy trakk det lengste strået. 0-1.

13′ – Det er de tilreisende man hører synge på tribunen nå. Den scoringen satte et støkk i hjemmefansen

14′ – SCORING: Det tok ikke lang tid! Oilers svarer med en gang og det er nummer 28 for Oilers, Kristian Forsberg som gjør det. Målet er Forsberg sitt sjette for sesongen.

16′ – Kampens første 2-minutter går til hjemmelagets Mathias Trettenes for en krysstakling på Wade Murphy. Det likte publikum dårlig

17′ – SCORING: Bortelaget utnytter overtallsspillet godt og det er Kåre Benjamin Byrkjeland som setter pucken bak Holm.

19′ – Høylytt buing fra hjemmefansen idet Oilers pådrar seg en ny utvisning. Denne gangen nummer 91 Tommy Kristiansen.

Slutt 1. periode

PAUSE: Hjemmelaget går ut til pause liggende under. Man kan diskutere om det er fortjent eller ikke, men laget fra nord har vært flinke til å sette sjansene sine.

PAUSE: Oilers leder skuddstatistikken 14 – 6 så langt.

PAUSE: Bare et par minutter igjen før 2. periode er i gang.

Start 2. Periode

20′ – Der starter kampen igjen og det er hjemmelaget som vinner droppen.

21′ – Det er bortelaget som får første skudd på mål i perioden. Relativt ufarlig og Holm ser ut til å ha god kontroll.

24′ – Mye frem og tilbake nå. Ingen av lagene klarer å sette opp noe særlig spill i hverandres sone.

25′ – Ulriksen skyter på bortelagets keeper, men Partanen har god kontroll.

26′ – Dommerne må separere to spillere på isen her. Begge roer seg ned og det blir ingen utvisninger.

27′ – Det er nå 27 – 7 i skudd i favør hjemmelaget. Det hjelper lite når stillingen fortsatt er 1-2.

28′ – Oilers kjører kampen nå. De etablerer et godt spill i Narviks sone og skaper flere store sjanser foran mål. Det hele ender med en 2-minutter til bortelagets Samuel Åstrom, til stor jubel for hjemmelaget.

28′ – SCORING: Og der får hjemmelaget betalt! Etter mye trøkk i motstanderens sone setter Schwartz pucken i mål. Fullt fortjent ut ifra kampbildet.

30′ – Hjemmefansen har våknet igjen og trommene dundrer over hele DnB Arena.

30′ – «Kisscam» på storskjermen til stor fornøyelse for publikum.

32′ – Hjemmelaget kjører kampen nå. Narvik klarer ikke å etablere noe spill utenfor egen sone. Bare et spørsmål om tid før Oilers scorer igjen.

33′ – SCORING: og der satt den igjen for hjemmelaget! Det lå i kortene og det var Forsberg som kunne sette et nydelig, hardt skudd i mål. Etter en runde i videoboksen bestemmer dommerne seg for å gi målet. 3-2 til hjemmelaget nå.

34′ – Det var Forsbergs andre scoring i kampen.

34′ – SCORING: Det rakner helt for bortelaget nå! Oilers gjør det de har gjort hele omgangen, og presser Narvik lavt. Denne gangen er det Dan Kissel som får æren av å sette pucken i mål. 4-2 til hjemmelaget.

35′ – Mareritt-periode for et Narvik lag som har produsert 3 skudd på mål etter første pause. Nr. 20 for Narvik, Christoffer Larssen Berger pådrar seg en utvisning.

39′ – Stor sjanse for Brassart og hjemmelaget, men Oilers-spilleren setter pucken rett på keeper fra kloss hold.

Slutt 2. Periode

PAUSE: – Snakk om å slå tilbake! Narvik produserer så godt som ingenting etter første pause. Oilers derimot har hatt 27 skudd etter hvilen. Vanskelig å se en vei tilbake inn i kampen for bortelaget.

PAUSE: – Narvik så fryktelig tunge ut i beina de siste 7 minuttene av omgangen. Blir spennende å se hvordan laget svarer etter pause.

40′ – Da gjenstår det å se om bortelaget kan komme tilbake i kampen de siste 20 minuttene, eller om det blir mer av det samme.

Start 3. Periode

41′ – Bortelagets keeper mister kølla og den havner nesten på midtstreken. Heldigvis er bortelaget på en sjelden visitt i Oilers’ sone og en Narvik-spiller får sendt kølla tilbake til egen målvakt.

43′ – En av hjemmelagets spillere kropps-checker Murphy, og sender han rett i veggen til stor jubel fra hjemmefansen.

43′ – SCORING: Der kom den femte scoringen til hjemmelaget. De spiller seg bra rundt motstanders mål, før Dan Kissel setter pucken i mål rett foran keeper. 5-2.

44′ – Der fyrer Narvik av sitt første skudd i siste periode. Rett på målvakt Holm.

46′ – SCORING: Oi Oi Oi! Hjemmelaget kommer alene med keeper og Magnus Hoff setter pucken sikkert i Narvik-målet. Det var Hoff sin 7. scoring denne sesongen.

48′ – Dette blir en tung periode for bortelaget. Oilers har full kontroll og har nærmest bosatt seg i Narviks sone.

48′ – Hjemmelaget leder skuddstatistikken nå 51 – 10.

49′ – Narvik skyter pucken i stolpen. Synd for bortelaget som knapt har skapt noen ting de siste 30.

51′ – Utvisningen til bortelagets Lindstrom gjør at Oilers kan pushe på i overtall. Pucken blir smelt i metallet og det er fortsatt 6-2.

53′ – Selv om syv minutter er mye i ishockey, så ser det her ut til å bli en parademarsj for et Oilers lag som svarte godt etter en laber 1. periode.

55′ – Holm har hatt lite å gjøre i mål i dag. Ser ikke ut som han får noe særlig mer arbeid de siste fem.

56′ – Et lyspunkt for Narviks’ supportere er at kampen mellom Sparta og Manglerud er 2-0. Akkurat nå ligger det an til å bli en avgjørende sistekamp for å se hvem som spiller i GET-ligaen neste sesong.

58′ – Talge er nære å sette inn mål nummer 7 for hjemmelaget, men skuddet blir blokkert i siste liten.

59′ – kampen ser ut til å være så godt som ferdig nå. Ingen lag prøver noe særlig.

Slutt 3. periode

ETTER KAMP: Selv om den første perioden var jevn, ble nivåforskjellene på lagene klarere utover i kampen. Det var nesten bare Oilers etter første pause. Kristian Forsberg for hjemmelaget får en fortjent bestemannspris etter kampslutt med to scoringer.