Alexander «HHNeverLucky» Fedde kombinerer spill i Telialigaen med studentlivet. For han har det alltid handlet om konkurranse.
Under dagens radio sending fra Utsnitt fikk vi høre fra gjest Alexander Fedde. Han studerer ved Universitetet i Stavanger, samtidig som han spiller på Viking sitt esport-lag i Telialigaen. Så langt står de uten tap i ligaens kamper.
I praksis betyr dette at han opptrer som en profesjonell utøver, som er tidkrevende i seg selv, samtidig som han studerer fulltid.
– Mange kan kanskje tenke at dette bare er for gøy, eller av manglende interesse for andre ting, men det har alltid handlet om konkurransen, sier Fedde.
Til Utsnitt forteller han at utviklingen har vært stor etter at det ble mer lagspill. At alene spiller man kanskje mer på instinkt, mens man i et lag må være mye mer klar over alle små individuelle avgjørelser og hvordan avgjørelsene kan påvirke laget.
Spillet han konkurrer i er spillet League of Legends. Spillet kan skryte over å ha den største scenen innen esport, med over 100 millioner aktive spillere, samt over 1000 profesjonelle utøvere verden over. Å konkurrere helt i toppsjiktet krever en kombinasjon av talent og svært hardt arbeid.
Kombinasjonen med studiene går tilsynelatende greit. «HHNeverLucky» kan fortelle at skolegangen som regel har vært svært overkommelig. Utfordringen ligger heller i å sikre kontinuerlig positiv utvikling som midlaner for Viking.
Detaljene for deg som spiller selv
Om du ikke har for vane å spille League of Legends under egen fritid vil nok ikke dette være relevant for deg, men for deg som gjør; her har du litt ekstra om «HHNeverLucky» .
Top 3 Champion Pool:
1. Ekko
2. Cassiopeia
3. Ziggs
Beste minne:
Scoret en solokill i laning phase mot Faker (han som ikke behøver introduksjon)
– En morsom hendelse. Mor kommer inn døra, der sitter jeg og spiller mot spilleren som tilsvarer fotballverdens Messi, forteller Fedde.
På spørsmål om verdens mest skremmende nasjoner innen spillet, trekker han frem Danmark.
– Danmark er generelt flinke til å tilrettelegge for spillerne sine. Der plukkes man gjerne opp i ung alder, og videreutvikles for å sikre talentet. Danmark tjener også godt på at stigmaet er så og si eliminert, her ser vi status blant de beste utøverne, ifølge Fedde.