Koronabekymring blant astmatikere

Koronaviruset har økt kraftig i Rogaland den siste tiden. Selv om det i utgangspunktet er eldre som er i faresonen, opplever også yngre ubehag rundt viruset.

Det vises informasjon på skjermene på St. Svithun Videregående skole om viruset. Foto: Iselin Vårøy

Av: Iselin Vårøy

Tirsdag er det 39 smittende i Rogaland, og tallet ser ut i til å stige. Etter at viruset har kommet til Norge har flere nye tiltak blitt gjennomført. Store arrangementer blir avlyst og flere blir satt i karantene.

Amalie Nyheim Grytnes er elev ved St. Svithun Videregående skole. Der er flere elever satt i hjemmekarantene. Selv om de fleste elevene på skolen ikke er i faresonen opplever Grytnes det som skummelt, grunnet astma.

– Jeg tror det hadde vært negativt å bli smittet, for jeg sliter med å puste fra før av, og da vil jeg få enda mer problemer med å puste. Det er ikke veldig bra, sier Grytnes.

Astma og allergiforbundet skriver på sine hjemmesider at de den siste tiden har fått mange spørsmål. Spørsmålene gjelder ofte dem med kroniske lungesykdommer. Her forklares det at det ennå ikke er satt inn egne råd for lungesyke, men at risikoen for komplikasjoner ved en alvorlig infeksjon, kan være større. Likevel vet de enda ikke hvor stor risiko det er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *