Korona: Siste nytt

72 personer er onsdag morgen smittet i Rogaland. Sluttspillet i ishockey, fotballkamper og konserter er avlyst i Stavanger. Stavanger kommune har satt grense for 500 deltagere til innendørs arrangementer.

Av: Helgi Hoydal

Hittil er 24 personer i Stavanger og 12 personer i Sandnes smittet. Offentlige institusjoner over hele landet tar grep, med tiltak som å stenge, eller begrense antall mennesker samlet. En av to fødeavdelinger på Stavanger Universitetssykehus er stengt i forbindelse med smittefare.

Tidslinje: Antall smittede i Stavanger og Sandnes øker (Tall fra NRK)

Avlyste arrangementer

I Rogaland er flest smittet i Stavanger og Sandnes. Kommuneoverlegen i Sandnes valgte tirsdag å avlyse åpningen av nye fotballarenaen til Sandnes Ulf, ble klart i en pressemelding fra Sandnes Ulf tirsdag. Åpningen skulle etter planen være en treningskamp mellom Sandnes Ulf og Viking FK.

Rask økning

Siden første tilfelle 26. februar, er 277 personer smittet over hele landet. Største veksten har vært de siste dagene, og fra mandag til tirsdag så vi flest antall smittede på en dag, melder NRK. Tirsdag ble det klart, at 85 personer fikk påvist koronaviruset Covid-19 mandag.

Tidslinje: Antall smittet i Norge, med fremskriving (tall fra NRK)

Vi kan forvente at flere får påvist viruset for hver dag som går. Nesten to uker er gått siden første tilfelle. Med samme vekst vil vi se mer enn dobbelt så mange smittetilfeller om to uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *