Ble forsøkt svindlet av falsk «Spis ute ugå»-konto

Ida Hetlelid trodde hun hadde vunnet en Facebook-konkurranse. Det hadde hun ikke.

Ida Hetleeid ble utsatt for svindelforsøk. Foto: privat.

av Isabel Toledo Rodriguez, Alexander Larsen og Lukas Singdalsen Pettersen

Ida Hetlelid meldte seg på en Facebook-konkurranse arrangert av «Spis Ute Ugå». Hun håpet å kunne vinne en middag til familien. Ikke lenge etterpå mottok hun en melding på Facebook av det hun trodde var eiere, der hun måtte gjennom noen steg for å motta premien. 

– Jeg trodde det var eieren som gratulerte meg med seieren. Det var litt rart å få den allerede nå, sier Hetlelid.

Hetlelid fattet mistanke, og «Spis Ute Ugå» fikk raskt meldinger fra flere deltakere i konkurransen om at de var utsatt for svindelforsøk. Istedenfor å promotere det kommende arrangementet, ble de offer for identitetstyveri. 

– Det er selvfølgelig veldig kjipt at de utnytter situasjonen fra en arrangør som driver med kulturelle ting. Det kan skape et dårlig rykte for noe vi aldri har gjort, sier Andreas Berg, prosjektleder og salgsansvarlig for arrangementet.

Folk må si ifra

Ifølge skatteetaten og norsk senter for informasjonssikring har over 100.000 nordmenn opplevd ID-tyveri i løpet av de siste to åra. Likevel blir kun 22 prosent av tilfellene anmeldt. Nå oppfordrer politiet i Sandnes til å anmelde. 

Roald André Møskeland ber folk anmelde ID-tyveri. Foto: Isabel Toledo Rodriguez.

– Identitetstyveri kan føre til store konsekvenser senere, og bakmennene som står bak er profesjonelle. Vi oppfordrer alle til å melde fra dersom noe liknende skjer med dem. Folk trenger ikke å føle skam for å ha blitt svindlet, sier Roald André Møskeland fra nettpatruljen i Sør-Vest politidistrikt. 

Han sier politiet stadig er i kontakt med flere ofre om både store og små beløp. For politiet er det viktig at folk nå sier ifra. 

Hør reportasjen i utsnitts radiosending her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *