Populært internettbehandlingstilbud kommer nå til Stavanger

Nå kommer det nye tilbudet «eMestring» – nettbasert behandling mot panikklidelse, sosial angst og depresjon.

SUS tilbyr nå internettbehandling til de som bor i Rogaland. Foto: Colorbox.

av Lukas Singdalsen

– Dette er en god mulighet, sier Stine Hope Spjeld.

Hun har selv vært gjennom programmet. Hun er full av lovord om denne formen for behandling. Hun trekker frem muligheten til å tilpasse egen hverdag og rutine som en viktig faktor. 

– eMestring hjalp meg virkelig og jeg har egentlig bare positive ting å si. Det er så lett tilgjengelig. Det er et godt behandlingstilbud, og man får med seg gode verktøy og læring til senere, sier Spjeld. 

Fornøyd med responsen

– Vi har fått veldig god respons, sier Ragnhild Erga Gundersen, teamleder for eMestring ved Stavanger universitetssjukehus og psykolog ved Sola distriktspsykiatriske senter.

Denne relativt nye behandlingsmåten har behandlet sosial angst, panikklidelse og depresjon siden 2013. Det er en behandling der man blir oppfulgt av i 14 uker. Gjennom disse ukene skal pasientene lese tekster, gjøre øvelser og få ulike hjemmeoppgaver. 

– Det er et veldig godt program som er godt forsket på. Man får tilsvarende effekt som ansikt-til-ansikt-behandling. Fordelen med eMestring er at man kan få behandling når man vil og hvor man vil. Det er også mulig å komme veldig raskt i gang, selv om det er stor pågang, sier Gundersen.

Anbefales

Spjeld kan fortelle om en enkel og effektiv måte å starte behandlingen på. Man kan selv ta kontakt for å komme i gang, uten henvisning fra lege. En søknad via internett er alt som skal til. Behandlingen var såpass god at hun nå anbefaler andre å gi det et forsøk.

– Jeg mener det er viktig at flere får kunnskap om tilbudet som finnes. Det passer nødvendigvis ikke for alle, men jeg kan absolutt anbefale, sier Spjeld. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *