UiS støtter frihetsforkjempere fra hele verden

Universitetet i Stavanger blir med i kampen for at ordningen Students at Risk skal fortsette i Norge. Ordningen, som er til for unge aktivister rundt om i verden, har aldri vært en fast ordning. UiS ønsker at ordningen skal bli mer forutsigbar.

METU LGBTI+Soliditary, en tyrkisk studentorgansisasjon, vant Studentenes fredspris. I Tyrkia blir de derimot fengslet for fredelige protester. Bildet er av Melike Balkan (venstre) og Özgür Gür (høyre).
Foto Hasim Sezgin Kılıç, hentet fra student.no

Skrevet av Oda Karine Frøyen Vold

– Jeg tror det er en kjempegod ressurs for verdenssamfunnet at studenter verden over for lov til å ta den utdanningen de fortjener, sier nestlederen for næringsmiljø hos StOr, Eira Aas Eide.

Eira Aas Eide, nestleder for næringsmiljø, StOr.

Studentorganisasjonen StOr er fornøyde med at ordningen har blitt forlenget til 2021, men skulle gjerne sett at det ble permanent. De forteller at det har vært stille rundt ordningen og stille fra Utenriksdepartementet, og de ville derfor gi en push. Dette fikk de med seg Rektor Klaus Mohn på. Debattinnlegget kan leses på Krever forutsigbarhet for Students at Risk (khrono.no).

UiS er. en av sponsorene til Students at Risk, men så vidt StOr vet, har UiS selv ingen studenter fra ordningen på skolen.

FAKTA
Hentet fra Khrono.no
– Students at Risk: ordning fra 2012, på initiativ fra SAIG og NSO
– Ordningen gir menneskerettighetsaktivister/- forsvarere som ikke lenger er trygge i hjemlandet en mulighet til å fullføre høyere utdanning her i Norge (forbeholdt at de reiser ut av ladet etter endt studie)
– Pilotprosjektet startet opp i 2015
– Norge har tatt imot studenter hvert år mellom 2015 og 2019, og skal også gjøre det i 2021
– Til nå har 52 studenter studert i Norge i regi av ordningen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *