Skoler og barnehager får ikke kompensasjon for korona-utgifter

Statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V)
Illustrasjonsfoto: Statsministerens kontor, hentet fra Creative Commons

Skrevet av: Andrea Karlsen Kramer

Undersøkelser gjennomført av Respons Analyse viser at én av tre barnehager og hver femte skole sier at de ikke har blitt kompensert for ekstrautgifter i pandemiåret. Dette melder NTB.

37% av skolene og 32% av barnehagene har kun fått dekket deler av ekstrautgiftene viser undersøkelsene.

Nedgang siden oktober

Oktober i fjor ble en tilsvarende undersøkelse tatt som viser at situasjonen har forverret seg for barnehagenes del. Den gang svarte 43% av barnehage-styrerne at de i liten grad eller ikke i det hele tatt hadde fått dekket merutgifter. Idag sier 64% at de ikke eller bare delvis har fått kompensasjon.

Kun 13% av barnehagene har fått kompensasjon for alle ekstrautgifter til for eksempel ekstra renhold og økt bemanning. Dette gjelder også 34% av skolene, viser Respons Analyse´s undersøkelser.

Videregående har det værst

Kun én av fire rektorer ved videregående skoler rapporterer at de har fått alle ekstrautgifter dekket. Det vil si kun 26%.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) har forsikret flere ganger at merutgifter skal bli kompensert. Statsminister Erna Solberg (H) har derimot påpekt at det er kommunenes ansvar å sørge for at pengene blir gitt ut til barnehager og skoler.

Et ekspertutvalg slo fast at deler av ekstramidlene som gis til kommunene, burde øremerkes barnehager og skoler for ekstra utgifter til smitteverntiltak i november i fjor.

Sist oppdatert: 16. mars kl. 15:42

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *