Over 1000 nye koronasmittede onsdag

Covid-19 viruset. Foto: Hentet fra Creative Commons

Skrevet av: Henrik Breimyr

Ved midnatt var det registrert 83.519 koronasmittede i Norge. Det er en økning på 1.064 siste døgn, 379 flere enn samme dag for ei uke siden. Dette melder NTB.

Økningen er den nest høyeste på ett døgn under hele pandemien. Bare dagen før hadde flere nye smittede, med 1.156. Det har nå blitt utført over 4,2 millioner koronatester her i landet.

Høie bekymret

– Vi er bekymret for at vi ikke ser toppen av den tredje bølgen ennå og at det vil kunne fortsette. Det tar ofte én til to uker før tiltakene slår ut på smittetallene, sier Helseminister Bent Høie (H) til NTB.

Samtidig opplyser Høie at det kan være mulig å åpne opp mer i mai, men det krever at smitten er under kontroll i april.

– Det er fortsatt mulig at mai kan bli måneden der vi kan ta de første stegene mot en mer normal hverdag, sa helseministeren på en koronapressekonferanse onsdag.

Kommer det flere utbrudd er det planer om strengere nasjonale tiltak.

226 innlagt

Onsdag var 226 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på to pasienter fra tirsdag. 34 av pasientene får respiratorbehandling. Det er tre flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

648 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Til nå har 451.308 personer mottatt første dose av koronavaksine, og 257.851 har mottatt andre dose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *