Stavanger Arbeiderparti møtte regjeringen

Øyvind Jacobsen, politisk rådgiver i Arbeiderpartiet

Foto: Arbeiderpartiet

Etter at Hadija Tajik gikk av søndag er det nå ingen fra Rogaland i regjeringen, heller ikke i partiledelsen til Arbeiderpartiet. Dette er noe Øyvind Jacobsen, politisk rådgiver i Stavanger Arbeiderparti, ønsker å endre.

Av: Didrik Aksdal

Mandag var Øyvind Jacobsen, ordfører Kari Nessa Nordtun og gruppeleder Dag Mossige fra Stavanger Arbeiderparti i Oslo. Blant annet for å diskutere mangelen på representasjon fra Rogaland i regjeringen. Etter Hadia Tajik (Ap) gikk av som arbeids- og inkluderingsminister, og deretter søndag trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet er det nå ingen fra Rogaland igjen hverken i regjering eller i partiledelsen.

– ­Etter utviklingen i Tajik-saken den siste tiden er det naturlig at det kom opp som et emne da vi var i Oslo. Men dette var jo en planlagt tur hvor vi i utgangspunktet møtte politikere fra Oslo Arbeiderparti, byrådet og regjeringen for å snakke om diverse saker, sier Øyvind Jacobsen, rådgiver i Stavanger Arbeiderparti.

Det var planlagt et møte mellom statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), og Nordtun, men ifølge administrasjonskonsulent Ragnhild Reilstad Leganger ble dette avlyst.

– Det var planlagt et møte mellom statsministeren og ordføreren, men dette måtte det dessverre avlyses da det kom opp noen utfordringer, sier Leganger

Stiller seg bak Tajik sin beslutning

Selv om Tajik sin beslutning om å trekke seg svekket relasjonen mellom regjeringen og Rogaland, stiller Jacobsen og Stavanger Arbeiderparti seg bak hennes beslutning. Selv om han mener Tajik startet opp mye godt, og hadde flotte planer for landet fremover, mener han at i lys av det som har kommet frem er det opp til Tajik selv å bestemme seg.

– Dersom hun ikke lengre føler at hun kan gjøre en god jobb, så støtter vi hun selvsagt i den beslutningen som er tatt. Jeg har vel aldri hørt om at en politiker trekker seg uten at partiet støtter det, sier Jacobsen.

Full tillit til Aaslund

I olje- og energi departementet ble det også utskiftninger som følger av Tajik sin avgang.

Der Marte Mjøs Persen (Ap) tok over Tajik sin stilling som arbeids- og inkluderingsminister var det Terje Lien Aaslund som tok over olje- og energidepartementet.

– Vi har full tillit til Aaslund, og jeg kommer ikke på noen som hadde gjort en bedre jobb en han. Kjempefyr. Det er ikke sånn at mange statsråder fra en plass automatisk vil gi bedre levekår for befolkningen der. Fra tidligere regjeringer har det jo virket som at statsråder fra Rogaland glemmer at de er rogalendinger så snart flyet letter fra Sola flyplass, sier Jacobsen

Jacobsen sier at det er løpende dialog mellom ordfører Nordtun og statsminister Jonas Gahr Støre, og hevder at Støre er klar over hva som er forventet fra Stavanger Arbeiderparti sin side

– Vi tar det egentlig som en forutsetning at Rogaland representeres i både partiledelsen og i regjeringen på sikt. Dette er jo beslutninger som statsminister Støre tar underveis, og utskiftninger kan komme når som helst. Vi rusher ikke noe nå med det første, og venter til landsmøte for å se hva som skjer der, avslutter Jacobsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *