Vil gjøre Gjemselund til Jåttå

Førstkommende lørdag møter Viking Fk-Kongsvinger IL i fjerde runde av norgesmesterskapet. Til tross for at kampen spilles på bortebane, har viking troen på et blått Gjemselund stadion.  

Viking på treningsfeltet før lørdagens cupkamp.
Foto: Kevin Hansen

Tekst: Espen Haugen

– Vi gleder oss alltid til cupkamper. Vi håper det blir en skikkelig cupfest, mye folk og god stemning. Vi liker oss på bortebane på Østlandet, for der får vi alltid enrom støtte fra viking Oslo. Det føles omtrent som å spille på hjemmebane, sier vikings midtbanekriger, Kristoffer Løkberg.

Viking Oslo har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Gruppen med viking supportere fra østlandet har gitt fra seg god lyd på flere bortekamper. Nå er de nok en gang klare for kamp, og en fullsatt bortetribune.

– Det kommer over 400 Viking-supportere. Det er vanvittig bra. Viking Oslo er en gruppe som ble etablert i 2015, og siden har konseptet vokst seg større. Gruppen er primært for de som holder med Viking på Østlandet. Vi satser på at lyden fra viking supporterne runger høyere enn Kongsvinger sine, og ikke minst seier, sier Geir Søndeland, medlem i Viking Oslo.

Tar ikke lett på motstanderen

Til tross for divisjonsforksjellene mellom de to, tar ikke viking lett på kampen mot østlendingene. Viking skal spille på bortebane mot et formsterkt Kongsvinger IL. Forrige sesong rykket vingene opp til obosligaen.

– Kongsvinger er et lag som omtrent bare har vunnet kamper den siste tiden. Vi tar ikke lett på lørdagens kamp. Det er bare ett mål i cupen, og det er å vinne, sier Løkberg.

De 16 siste dagene har Viking tilbrakt tiden i USA på treningsleir. Der har de spilt flere treningskamper, og fått bygd en enda bedre spillergruppe. Vikings hovedtrener tar heller ikke lett på lørdagens møte med Kongsvinger, til tross for god oppkjøring.

– Vi kommer til å gi alt. Vi vet at Kongsvinger er i god form, så vi sparer ikke på noe. Cup er en viktig ting for norsk fotball og for viking. Vi jakter nytt cupgull, sier hovedtrener Bjarte Lunde Aarsheim.

Kampen sparkes i gang kl 15:00 lørdag 12. Mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *