Høiland sikret historisk kvartfinale

Sandnes Ulfs Tommy Høiland jubler sammen med Ingvald Sandvik Halgunset og Martin Ramsland etter å ha scoret på straffespark mot Start. Foto: Carina Johansen / NTB

Sandnes Ulf tok imot Start i fjerde runde i cupen lørdag. Det endte med seier og historisk avansement.

Av Vetle Mørch Tvedt

— Det betyr selvfølgelig mye, jeg håper det skaper mye interesse i Sandnes før kvartfinalen om en uke, sier trener Bjarne Berntsen etter Sandnes Ulfs 2-0-seier over Start.

Dermed sikret Sandnes Ulf sin første NM-kvartfinale i klubbens historie. Dagens mann var Tommy Høiland, som kom til Sandnes Ulf før denne sesongen. Høiland scoret begge målene til Sandnesgaukene.

— Det var herlig, sier Høiland om avansementet i cupen. I kvartfinalen venter hans gamle klubb, Strømsgodset.

En god duo på topp

Høiland utgjorde en viktig duo sammen med nysigneringen Martin Ramsland for Sandnes Ulf. Etter drøye 20 minutter ble ballen slått opp mot den tidligere Start-helten Ramsland. Sørlendingen la ballen igjen med hodet til Høiland som setter ballen sikkert ned i venstre hjørne.

— Det var bare å lukke øynene, smelle av og håpe at den gikk inn, sier Høiland.

Spissduoen var igjen involvert etter 40 minutter når Sandnes Ulf kontrer, Sander Finjord Ringberg slår ballen inn til Ramsland som utrolig nok setter ballen i stolpen. Returen ender hos Høiland som fyrer av, men ballen treffer armen til Vegard Bergan og dommeren blåser for straffespark. Høiland ble ikke påvirket av Start-supporternes forsøk på å psyke han ut og satt straffen sikkert ned i hjørnet.

— Vi har to spisser som spiller utrolig godt sammen. Fantastisk forarbeid av Martin på det første målet og en vanvittig bra avslutning av Tommy, sier Berntsen.

Blir bedre og bedre

— Det har gått veldig bra til nå, vi har ikke spilt så mange kamper sammen så jeg tror det bare blir bedre og bedre, sier Høiland om spiss-partnerskapet mellom han og Ramsland.

Spisskollega Ramsland, som kun har vært i klubben i et par uker, er enig i at de to har funnet fram til et godt samarbeid allerede.

— Det har stemt bra i de treningskampene vi har spilt. Vi har vært involvert i mange mål de siste kampene begge to og med mer tid sammen blir det enda bedre, sier Ramsland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *