Ulike utgangspunkt, samme mål – å møte nye venner

IUS hadde skøytedag i desember. Til venstre står generalsekretær Iris og til høyre står visepresident Maaz Bin Alim.

Flere internasjonale studenter kommer på utveksling til Norge. Enten de kommer alene eller sammen med andre, så har de alle samme ønske å bli kjent med nye mennesker.

Av: Marit H. Løklingholm

– Jeg var alene i en helt ny by og tenkte at jeg ikke bare kunne sitte i isolasjon. Det må da finnes muligheter til å møte andre her, sier Iris Meddelveld fra Nederland.

Svaret ble International Student Union som finnes på campus. Iris fikk jobb som general sekretær for ISU hvor hun sørger for at alle vet hvor de skal være til ulike arrangementer. Det har gitt Iris mange flere venner.

– Jeg trives med å være den som melder alle, da har jeg oversikten over hva som skjer hvor. Det er jo så mange kjekke aktiviteter og arrangement å være med på, sier Iris

Hjelp å få

International Student Union er en selvstendig og demokratisk studentorganisasjon, drevet av og for internasjonale studenter. Maaz Bin Alim fra Pakistan har vært visepresident siden juni 2020.

-Da jeg kom hit ble ISU straks et holdepunkt. De hjalp oss med alt; hvor vi skulle handle, hvordan vi finner frem osv. Jeg var ikke alene, men vi ville jo møte andre her, sier studenten.

Maaz forklarer nærmere at han la merke til at de fra Østen kom i grupper, mens Europeere og studenter fra Sør-Amerika gjerne kom alene. Det ga inntrykk.

– Jeg tenkte når jeg hadde fått så god hjelp fra ISU, ville jeg gi noe tilbake. Det var det som gjorde at jeg tok på meg rollen. Jeg ville ønske nye studenter velkomne slik at ikke ingen falt utenfor, sier Maaz.

Håp å hente

Under pandemien var det spesielt viktig å kunne finne løsninger hvor aktiviteter kunne gjøres i mindre grupper, ute og med avstand. Iris forteller at det ble alt fra skiturer til gapahuk samlinger i det fri.

– Før jul da mange studenter ikke kunne dra hjem så vi organiserte skøytedag. Det ble en veldig fin opplevelse med mange modige Bambi-ben på isen og støttende hjelpere, sier hun.

Iris legger til at hun syns det er viktig at alle føler seg inkludert og er derfor glad for at de fikk med to norske studenter på skøyter. Hun har vært litt bekymret for at norske studenter tar første flyet hjem når det er digital undervisning og dermed går glipp av alle de sosiale godene som UiS har å tilby. Hun gleder seg spesielt til morgendagens tilbud.

– Venner hjemme ble helt sjokka når jeg sa jeg skal på hundeterapi i morgen. Litt snodig er det kanskje å kose med en terapihund i 45 minutt, men morsomt er det. Jeg tror de fleste studenter trenger en sosial arena, pandemi eller ikke pandemi, sier Iris lurt.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *