Ikke-troende vil snakke om tro

Kristne studenter grilles med spørsmål fra et nysgjerrig publikum. Foto: Håkon Fredriksen.

Denne uka arrangeres Skepsisuken på Universitet i Stavanger. Dette er en uke hvor det holdes arrangementer der studenter samles og diskuterer de store spørsmålene innenfor filosofi, tro, religion, og vitenskap.

Av Håkon Fredriksen

— Det er viktig med slike arrangementer for det er med på å bryte ned fordommer og skape større forståelse for folk med ulike livssyn og tro. Det bidrar også med å bevisstgjøre folk på hva de faktisk bygger livene sine på og hvordan verden fungerer, sier arrangør Anders Kjøllesdal Hansen.

Hansen syntes det er trist og rart at disse samtalene ikke er på agendaen til folk.

— Det å snakke om tro er en ting som stort sett blir skyvet ut av samfunnsdebatten, men det gjelder også de personlige samtalene. Det er litt trist for disse store spørsmålene om livet, de har vi alle sammen.

Flest ateister

— Det er mest ateister som deltar på disse arrangementene, og det er overraskende mange som setter pris på dette og syntes det er spennende. Vi møter mer nysgjerrighet og åpenhet enn skepsis blant de fleste studenter, sier Hansen. 

Karl Peter Larsen var deltaker på arrangementet Grill en kristen. Han er positiv til slike arrangementer.

— Jeg syntes det er kjempegøy at det er slike arrangementer som er laget spesifikt for å komme dypere inn i folk sine overbevisninger. Jeg setter alltid pris på å finne ut hvordan og hvorfor de tenker som de gjør, mener Larsen.

Destruktiv religion

— Kristendommen har mange destruktive former, så jeg syntes det er fint å se en form av religionen som er åpen, og vil være en større del av samfunnet istedenfor å prøve å være samfunnet, sier Larsen.

Larsen syntes det var fint med en åpen diskusjon, selv om han ikke er enig i alt de sier.

— Det er mange diskusjoner vi kunne gått inn på, som for eksempel andre religioner. Det var også meninger som jeg ikke er enig i, som for eksempel at homofile ikke burde gifte seg i kirken. Det som var fint, var at de anerkjenner noe annet for samfunnet enn deres personlige meninger. Det kan være for å overleve som en ideologi i dagens samfunn, sier Larsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *