Ny app skal gjøre sosiale medier mer realistisk

Mathias Fjelde (19) viser frem hvordan appen fungerer. Foto: Eira Kråbøl

Mange har sett seg lei av den urealistiske og sminkede virkeligheten på Instagram. Nå har noen ungdommer begynt å ta i bruk en ny bildedelingsapp, som skal vise hvem vennene deres virkelig er.

Skrevet av Gabriel Økland Retallack og Sunniva Møllerløkken

– Det folk vanligvis legger ut er jo så oppstilt og pyntet. Man tar jo bare bilde når man ser best ut, og så redigerer man eller legger et filter på i tillegg. Det har man ikke muligheten til med «BeReal», sier Mathias Fjelde (19).

Han er en av dem som har begynt å ta i bruk appen «BeReal». De franske utviklerne av appen sier at den skal hjelpe deg med å bli bedre kjent med vennene dine sitt daglige liv.

Annerledes konsept

Mathias Fjelde (19) og kompisen Heine Gjedebo (18) scroller på «BeReal» Foto: Eira Kråbøl

Appen fungerer ved at man ved et tilfeldig tidspunkt i løpet dagen får to minutter på seg til å ta et bilde av hva man gjør på. Samtidig tas det et bilde med frontkameraet. Her er det altså ingen mulighet til å redigere, og man har heller ikke tilgang på kamerarullen.

– Det er veldig fint egentlig, for det blir jo et slags motsvar til Instagram. Bildene er bare tatt i øyeblikket, sier Fjelde.

Fjerner press

Bildene som legges ut på BeReal er bare tilgjengelig i 24 timer før de slettes. Akkurat som en story på Instagram eller Snapchat. For å kunne se bildene må man være «venn», og man må selv ha deltatt ved å legge ut et bilde i løpet av det siste døgnet. Det er altså ingen mulighet for å «stalke» hverandre uten å delta selv.

Henriette Marlen Nilsen (18) viser hva hun ser på Instagram Foto: Eira Kråbøl

Henriette Marlen Nilsen (18) viser Utsnitt Instagram feeden hennes. I følge henne er det glamorøse bilder fra påvirkere som dominerer. Det er heller ikke hva som helst som blir lagt ut av vennene hennes. Det skal holde en viss standard for å passe inn med resten av appen. Hun har ikke lastet ned BeReal selv, men liker konseptet.

– Det kan jo fjerne presset på at man må redigere og bruke filter, sier hun.

Du kan se mer om BeReal i fredagens TV-sending her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *