Omfattende norske sanksjoner mot Russland satt i kraft

Utenriksminister Anniken Huitfeldt under en pressekonferanse i Vilnius, Litauen. fredag 18. mars, 2022. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)

Sanksjonene mot Russland som er varslet, ble satt i verk i ettermiddag. De mest omfattende sanksjonene noensinne i norsk rett, ifølge utenriksministeren. Dette melder NTB.

Tekst: Caroline Fosse Bagge

– Sanksjonene som Norge nå innfører, er massive og omfattende. De skal ramme finansieringen av Russlands ulovlige krigføring i Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

Sanksjonene mot Russland ble i formiddag vedtatt i Statsråd på slottet fredag formiddag. Norge har dermed stilt seg bak EUs sanksjoner for å ramme Russlands president Vladimir Putins regime og hans støttespillere.

Å bryte tiltakene er straffbart og Utenriksdepartementet ber norske bedrifter om å undersøke tiltakene om det er grunn til å tro at listeførte selskaper og personer er involvert.

– Norske banker må ha gode systemer for å stanse betalinger som forsøkes utført til listeførte personer og selskaper, skriver UD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *