Viking med storfint besøk til søndagens cup-kamp

På søndag tar Viking imot Rosenborg til årets første cup-kamp på SR-Bank Arena. Etter blandede resultater i sesongoppkjøringen starter endelig sesongen på alvor for Viking.

Markus Solbakken etter mandagens trening. FOTO: Kine Aksdal

Av: Jonas Tronsen, journalist ved Utsnitt 

–Vi har forventninger om å vinne kampen på søndag. Det er vinn eller forsvinn, så vi går inn til kampen med alt fokus på å vinne. Enten det ser fint eller stygt ut, så er det viktigste å vinne kampen, sier Viking-spiller Markus Solbakken.

I Stavanger fortsetter norgesmesterskapet (NM) på søndag, når Viking tar imot Rosenborg på hjemmebane. Rogalandsklubben har vunnet NM hele 6 ganger, sist cup-triumf kom i 2019 da Viking slo Haugesund på Ullevål stadion.

Lang sesongoppkjøring for Viking

Etter en innholdsrik sesongoppkjøring i både Portugal og Spania, gjelder det å få de gode prestasjonene til å resultere i cup-avansement. Til tross for dårlige resultater, håper Solbakken at det har resultert i en bratt læringskurve.

–Vi ønsker å vise frem det vi har øvd på gjennom en lang sesongoppkjøring. Vi har utviklet oss bra som lag og tar med oss mye av det vi har øvd på i oppkjøringen inn mot kampen på søndag, sier Solbakken.

Solbakken mener også at det er viktig å skille mellom treningskamper og vanlige kamper. I treningskamper er prestasjonen det viktigste, og i en vanlig kamp er resultatet det viktigste. Han ser dermed ikke på de dårlige resultatene i treningskampene som en ulempe for Stavanger-klubben.

Full intensitet på SR-Bank Arena. FOTO: Kine Aksdal

Med sol kommer vinnermentaliteten

–Vi har hatt en fin treningsleir i Spania med mye brunfarge og god stemning i laget. Vi tar med oss det positive og ser på hva vi kan jobbe med for å få det lille ekstra på plass, sier Viking-spiller Sondre Auklend.

Pluss-grader og god stemning mener Auklend er blant faktorene for å få tilbake den riktige mentaliteten for å avansere i NM. Om man skal vinne de store trofeene, så må mentaliteten være på plass.

–Vi må begynne å tenke at det er viktig å vinne kamper og ikke bare spille god fotball. Det blir viktig å snu den tankegangen og kjøre på med vinnermentaliteten, sier Auklend

Sondre Auklend trikser med ball etter mandagens trening. FOTO: Kine Aksdal