Sto over mot Lillehammer – nå avslører han drømmemotstanderen i finalen

Kampklar: Etter å ha stått over kampen mot Lillehammer, trente Bryce Gervais på isen i DNB Arena i dag.
Foto: Styrk Eikemo

Bryce Gervais spilte ikke den siste og avgjørende kampen mot Lillehammer. Etter å ha sett lagkameratene sikre avansementet, er han klar på hvilket lag han helst ønsker å slå i finalen.

Av: Kasper Sørli, Styrk Eikemo, Eivind Lagmannsveen

– Storhamar og Vålerenga er to veldig gode lag. Det spiller ingen rolle hvem av dem vi møter, men jeg må innrømme at det hadde vært veldig moro å slå Vålerenga, sier Bryce Gervais.

Gervais har vært en viktig spiller for Oilers etter overgangen fra USA i forkant av årets sesong. I påvente av en fødsel var han ikke med til Lillehammer i det lagkameratene sikret videre avansement i sluttspillet. Til tross for fraværet i den siste kvartfinalekampen er han klar for å bidra i sesongens gjenværende kamper, i det som ifølge ham selv vil kreve spill på et høyt nivå.

– Det er fire veldig gode lag igjen, og det er mye god hockey som fortsatt må spilles, sier Gervais.

Sparta første hinder

Stavanger Oilers slo Lillehammer med sifrene 36-3 sammenlagt på de fire kampene de spilte i kvartfinalen. Nå er det klart at neste hinder på veien mot seier i sluttspill og «bøtta» er Sparta. 

– Nå var vi satt i en posisjon der vi måtte velge mellom Sparta og Vålerenga. Vi føler at Vålerenga har vært det sterkeste laget av de to i den siste perioden inn mot sluttspillet, og derfor falt valget på Sparta, sier Pål Higson, general manager i Oilers.

Fornøyd manager: Pål Higson er glad for avansement i sluttspillet, og ser frem til at konkurransen trappes opp.
Foto: Styrk Eikemo

I den andre semifinalen møtes Storhamar og Vålerenga. Higson er glad for at det går mot tettere kamper, etter en sesong som er preget av store nivåforskjeller.

– All idrett er best tjent med at det er god konkurranse. I år har dessverre konkurransen forsvunnet litt, og det er blitt alt for stor avstand mellom de beste og de dårligste lagene i ligaen vår, sier Higson.

Vil gjenskape historien

Oilers sto igjen som seierherrene etter fjorårets sluttspill, i det som var klubbens åttende tittel i norgesmesterskapet. Muligheten til å kopiere tidligere triumfer trekkes frem som en motiverende faktor for 31-åringen fra Canada.

– Det hadde vært helt fantastisk. Jeg har sett videoer fra dem vinne det før, og med den støtten laget pleier å få av Stavangerbefolkningen her inne i ishallen, så det hadde vært fantastisk å ta et nytt gull for dem, sier Gervais.

Gjennom hele sesongen ser spillerne i Fjordkraftligaen på sluttspillet som det store høydepunktet for sesongen. For Oilers og Gervais er det nettopp disse kampene som betyr mest.

– Vi har jobbet hardt i det siste, og er ser virkelig frem til dette. Det er kamper som dette som er grunnen til at vi spiller hockey, avslutter Gervais.

Den første semifinalekampen mellom Oilers og Sparta spilles lørdag 18.mars. Pucken droppes klokken 16 i DNB Arena, og laget som først tar fire seiere går videre til finalen i norgesmesterskapet.