Historisk bra lag

Randabergs damelag har vunnet alle kampene i grunnserien denne sesongen. Foto: Privat

Av Tobias Hovland

Aldri før har et volleyball-lag vært så suverene, som det Randaberg har vært i år. Damene fra Jærens nordre spiss, har levert en knallsterk sesong, og vunnet samtlige seriekamper.

– Fantastiske spillere med godt samhold, er grunnen til suksessen, sier Espen Sørbø, som er trener for damelaget til Randaberg.

Han forteller også at klubben skal ha en stor ære, for det de har fått til.

– Det er en fantastisk og lidenskapelig klubb, med fantastiske og lidenskapelige tilskuere. Alle jobber sammen for at klubben skal ha best mulig forutsetninger til å prestere bra, sier Sørbø.

Volleyballen sitt ligasystem består av to faser, grunnserien og sluttspill. Grunnserien er vanlig seriespill der alle spiller mot alle, på hjemme og bortebane. Så begynner sluttspillet, de seks beste lagene fra grunnserien får delta. I sluttspillet spiller man kvartfinale, semifinale og finale.

Grunnspillet ble ferdigspilt nå i mars, og Mizunoligaen for kvinner har aldri før sett et så suverent lag, som det Randaberg har vært i år. 

– Stod volley fra Steinkjer vant alle sine kamper i 2014/15 sesongen, men den ene kampen vant de 3-2 i sett, som gjør at de ikke får full poengpott. Derimot har vi i Randaberg vunnet alle kampene 3-0, eller 3-1 og endt opp med maksimalt antall poeng, sier Sørbø.

Randaberg har ingen planer om å roe ned satsingen. Foto: Privat

Det er et ungt lag med mange spennende talenter.

– 11 av 14 spillere er studenter, og snittalderen er cirka 21 år. Jeg tror vi bare blir bedre og bedre, sier Sørbø.

Og for å bli bedre trenger man en plan, og store ambisjoner. Først skal Randaberg fokusere på å vinne sluttspillet, men til neste sesong har treneren enda større drømmer.

–Til neste år skal vi jobbe godt med spillerstallen og eventuelle nye signeringer. Vår målsetting er å ligge i toppen i Norge og etter hvert Norden, men det viktigste av alt er at vi skal ha det moro på veien dit, sier Sørbø.