Denne uken kommer skattemeldingen

Skatteetaten begynner utsendelsen av rundt fem millioner skattemeldinger denne uken. – Husk at det er ditt ansvar å sjekke, advarer Skattebetalerforeningen.

– Det er viktig at skattemeldingen åpnes og kontrolleres. I fjor var over en halv million digitale skattemeldinger uåpnet bare dager før innleveringsfristen, noe som er særdeles ufornuftig, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen i en pressemelding.

Ifølge foreningen fikk 3,2 millioner skattebetalere tilbake på skatten etter skatteoppgjøret for 2022. På den andre siden måtte 740.000 skattebetalere betale restskatt.

Selv om mange av opplysningene er forhåndsutfylt, advarer Lothe om at man må legge inn enkelte opplysninger selv.

– Dette kan være private lån, inntekter og fradrag fra utlandet, kostnader og inntekter ved utleie, tap og gevinst ved salg av fast eiendom. Og uansett om du ikke trenger å tilføye noe, er det viktig at du sjekker at de forhåndsutfylte tallene er korrekte, sier han.

Dersom man ikke åpner skattemeldingen før fristen går ut, tar Skatteetaten for gitt at opplysningene stemmer.

– Da kan du tape penger ved å gå glipp av fradrag eller risikere tilleggsskatt fordi de forhåndsutfylte opplysningene er mangelfulle, heter det i meldingen.

Fristen for å levere inn skattemeldingen er 30. april.

Det er mulig å søke om utvidet leveringstid på 30 dager – søknaden om utsettelse må sendes innen 30. april.

(NTB)