Få sitteplasser på UiS: – kommer man etter 08.00 er det fullt

Flere studenter sliter med å finne sitteplasser på Universitetet. Ida Tange Nielsen ender flere ganger med å dra hjem fordi hun ikke finner sitteplass.

Ida sier det er vanskelig å finne sitteplasser på biblioteket. Foto: Christina Sætre Lea

Av: Christina Sætre Lea

– Jeg ender med å snike meg inn i datalabben til maskin, hvis ikke vet jeg ikke hvor jeg skulle sittet, sier student Ida Tange Nielsen.

Vil jo ha oss på skolen

Nielsen er av av flere studenter som stadig sliter med å finne sitteplass på Universitetet. Hun sier det finnes flere plasser hvor man kan sitte alene, men dersom du skal sitte med andre studenter, er det vanskelig å finne plass.

– Lærerne vil jo ha oss på skolen, så da må det jo være sitteplasser og. Det er ikke lagt opp til Zoom forelesning, så om man vil lære noe må man komme til timen. Det blir også anbefalt å sitte med en kollokviegruppe. Det blir veldig vanskelig når det ikke er noe sted å sitte, sier Nielsen frustrert.

I eksamensperioden er det enda vanskeligere å finne plasser.

– Vi måtte på skolen før klokka 08.00 for å få plass. Om man kom etter klokka 08.00 var det helt fullt. Man må også leie grupperom i god tid før eksamensperioden om man skal ha sjans til å få et grupperom, legger Nielsen til.

Ida sier at det finnes flere bygg på Campus, men å lete etter et bygg hvor det er ledige plasser er ikke så lett. I kantinen på Arne Rettedahls hus er det ofte mange mennesker. Her er det heller ikke lademuligheter om man trenger det. Foto: Christina Sætre Lea

Kommer nye plasser

Direktør for bygg- og arealforvaltning, Frode Alvheim, mener det finnes flere plasser på campus som ikke benyttes godt nok i dag. Han skriver videre at det skal komme nye sitteplasser.

– SIS velferds hus bygges nå. UiS skal leie alle studentarealene i nybygget. Her kommer det mange nye plasser, skriver han.

Alvheim avslutter med å si at det aldri har satset mer på studenter enn som nå.