Vannpolo i Stavanger: Ungt talent

Vannpolospiller Felix Denichou fra Stavanger er bare 13 år gammel, og kan allerede se tilbake på seier i Sifus julecup, tredje plass i NM U14, deltakelse i nordisk mesterskap og en landslagssamling, for å nevne noe. – Konkurransene er det kjekkeste, sier 13-åringen.

I Stavanger svømmehall tilbringer Felix Denichou timesvis hver uke.

Av: Lena Elise Svensen-Krogstad

Selv om vannpolospilleren smiler bare vi snakker om konkurranser, er han mest opptatt av å ha det gøy. Det er først og fremst det han ønsker å oppnå med idretten.

Storgleder seg til ny landslagssamling

– Forrige landslagssamling var så kjekk å være med på, så jeg gleder meg masse til neste samling i april. Ikke bare var det gøy å spille kamper, men jeg koser meg også når jeg får være sosial sammen med vannpolovennene mine, sier Denichou.

En av Denichou’s trenere, Christian Crisan, synes på ingen måte det er overraskende at 13-åringen har blitt tatt ut til enda en landslagssamling.

– Han er veldig talentfull og hardtarbeidende. Det er tydelig at han liker det han driver med, og det skinner gjennom. Jeg mener at når man har interessen og er dedikert, så kommer mye av seg selv, sier Crisan.

En allsidig spiller

Denichou er på mange måter lagets potet. Med tanke på at han bare har spilt vannpolo i to år, er det imponerende hvor mange posisjoner har mestrer å spille.

– Jeg spiller egentlig alle posisjonene, og i det siste har jeg fått prøve meg en del som keeper. Hvilken posisjon jeg spiller, kommer som regel an på hvilken konkurranse det er gjelder. Men dersom jeg måtte velge mellom å være utespiller eller keeper, hadde jeg nok valgt å være utespiller, konstaterer Denichou.

– En av hans største styrker er hvordan han evner å se spillet, men han har også mange andre ferdigheter som skiller seg ut fra andres på hans alder, sier Crisan.

Crisan er spesielt imponert over utviklingen Denichou har hatt det siste året, og tør påstå at dersom han fortsetter å utvikle seg slik han har gjort til nå, er sjansen stor for at vi ser han på landslaget om knappe fem år.