The Voice: Ventet elleve timer før blind audition

Inger Lise Hope (35) fra Stavanger, satt og ventet i elleve timer på å få synge på blind audition. – Det er ingen tvil om at det var en slitsom og ikke minst lang dag, sier 35-åringen og puster lettet ut i ettertid.

Inger Lise Hope ser frem til knockout-rundene, som er det neste som står på spill for henne i The Voice. Foto: Thomas Andersen, TV 2

Av: Lena Elise Svensen-Krogstad

Hope skulle opptre den første dagen det ble spilt inn blind auditioner, som betyr at det var første dagen TV-produksjonen var oppe og gikk igjen. Av den grunn var det en del tekniske problemer som måtte fikses på, og tillegg var hun en av de siste deltakerne som skulle opptre den dagen, så timene gikk.

Ble du nervøs av all ventingen?

– Jo eldre jeg blir, jo mer nervøs blir jeg. Så nervøsiteten bygget seg mer og mer opp før det var min tur til å gå på scenen. Derfor satt jeg stor pris på at det er lov til å ha med seg støttespillere under ventetiden. Jeg hadde med meg broren min og en av mine beste venninner. De var veldig flinke til å få meg til å tenke på andre ting, for å roe nervøsiteten, sier Hope.

– Jeg synes det var meget spesielt å få være med henne hele blind audition-dagen. Det som derimot er litt kjedelig, er at det var så mye følelser i sving at jeg såvidt husker hva som skjedde, legger Inger Lise’s bror, Bjørnar Hope, til.

LES OGSÅ: Inger Lise Hope: Ti år som artist

En soleklar påkjenning

Selv om artisten kom seg fint gjennom selve opptredenen, er hun åpen om at den lange ventetiden var en berg-og-dal-bane for seg selv. – Jeg var så sinnsykt sliten, spesielt mentalt, da dagen var omme. Det handler mye om at man i det ene minuttet kun tenker på opptredenen og gru-gleder seg, til å i det neste minuttet ha glemt det ut og har fokus på andre ting, fortsetter 35-åringen.

Nå har artisten kommet seg gjennom både blind audition og duell, og hun påstår at nervøsiteten var på et åpenbart lavere nivå i duellrunden.

Tenk å stikke av med seieren

31. mai avholdes finalen i Oslo, og mange uttrykker at de har troen på at Hope skal gå helt til topps. På Hope’s sosiale medier renner det nemlig daglig inn meldinger fra folk som håper at hun vinner hele sulamitten.

– Så lenge jeg selv føler at jeg lykkes med opptreden mine, så er jeg egentlig fornøyd. Klart det hadde vært helt vilt å vinne, men det tør jeg nesten ikke tenke på.