Optimisme i boligmarkedet


Boligprisene i Stavanger er på rett kurs etter en nedgangsperiode ved slutten av fjoråret. Regionssjef i Eiendomsmgler1 i Stavanger, Rune Bertelsen er optimistisk til hvordan utviklingen vil bli i 2018.

 
DSC 2328 red  
Optimist: Regionssjef i Eiendomsmegler1, Rune Bertelsen er positiv til Stavangers boligutvikling. Foto: Privat  
   
Av: Petter Klund  

      – Jeg har sett gjennom flere næringslivsrapporter som spår en opptur for boligmarkedet i Stavanger og omegn, forteller Bertelsen til Utsnitt.net.

Det er større oppmøte i distriktets visninger og boligene blir solgt raskere enn på samme tid i fjor, noe Bertelsen synes det er gledelig å se. Det at markedet har bedret seg i Stavanger har hatt en positiv effekt på andre områder i Rogaland.
– Den gode trenden startet i Stavanger, noe som senere har smittet over på de andre områdene i Rogaland. Spesielt Sandnes har kommet seg på det nivået det skal være på, forteller Bertelsen.     
  

 

Stor påvirkningskraft fra oljen

 
 

Oljen har hatt stor påvirkningskraft i en stor andel av Norges økonomi og Bertelsen mener at det også gjelder boligmarkedet, da oljeprisene har gått opp den siste tiden.

– Hovedårsaken til fallet før nyttår var oljeprisene, og det er også en del av grunnen til at den bedrer seg igjen, sier Bertelsen.

Boligprisstatistikken viser at Stavanger ligger på det laveste siktet på vekst i boligmarkedet i forhold til andre steder i Norge, men grunnet en sterk nedgang i November og Desember ser Bertelsen på denne utviklingen som et steg i riktig retning. Stavanger ligger på en økning på en prosent, mens Bergen på topp har en vekst på 3,9 prosent. Nasjonalt har boligprisene økt med to prosent.

– Jeg er nå fornøyd med hvordan vi ligger på gjennomsnittssalget her i Rogaland, sier Bertelsen.

 

 

Bra timing for boligkjøp

 

Hvis du først skal kjøpe deg bolig i Stavanger er dette det rette tidspunktet å gjøre det på, skal vi tro regionssjefen. Han mener at Stavanger og omegn i dag tilbyr et kjøpers marked.

– Ta en prat med banken din og se hva du kan kjøpe for, du kan fint finne et sentralt sted med en prisantydning på 2-3 millioner, sier Bertelsen.

For dem som tenker at det kan være tøft å komme seg ut på boligmarkedet, kan Bertelsen beroe deg med at du har all grunn til å ha is i magen.

– Det er ikke noe som indikerer at markedet kommer til å endre seg noe særlig den neste tiden, avslutter Bertelsen.  

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *