Kan redde vinterferien din

Turistforening førevarsel

Det nærmer seg vinterferie, og høysesong for å gå i fjellet. Folk er derfor ekstra nysgjerrige på føret, og avhengige av turistforeningens føremeldinger. 

 
kaia  
Viktig å oppdatere: Kaia Raa Storaker bruker mye tid på å skrive føremeldinger om dagen  
   
Av: Ane Ommundsen  
   

Føremeldinger er informasjon om føret ulike stedet i fjellet, og legges ut på Stavanger Turistforening sin hjemmeside. 

 
   

Viktig informasjon

 

 Raa Storaker fra Stavanger turistforening forteller at føremeldinger er et viktig verktøy for å hjelpe folk til å planlegge turen på rett måte

       Føremeldinger forteller de som skal på tur hvordan det ser ut i fjellet akkurat nå. Det er alltid oppdatert informasjon som blant annet viser snøforhold og is forhold. Det er viktig å hjelpe folk til å være best mulig forberedt på hva som venter i vinterfjellet, mener hun.

Videre forklarer hun at føremeldingene består av både bilder og tekst, slik at turgående har mulighet for både å lese og se hvordan det ser ut i fjellet.

       Bilder sier ofte mer enn ordene kan i slike sammenhenger, så i tillegg til tekst er vi opptatt av å ha oppdaterte bilder fra de ulike stedene. I tillegg finner du linker til videre informasjon som kan være aktuell for turen, sier Storaker. 

 
   

Til for alle

 

Storaker sier hun opplever at flertallet av de som bruker føremeldingene, er medlemmer av  Stavanger turistforening, men hun ser også at folk som skal ut på tur og ikke er medlemmer, benytter seg av informasjonen.

       Det er åpent på vår hjemmeside, så det er bare til å gå inn der for alle og sjekke føremeldingene.  Vi oppdaterer hver mandag og legger ut informasjon for den aktuelle uken, og deretter går vi inn og endrer dersom det skjer noe som er viktig å informere om. Føremeldinger er til for alle som skal på tur, og vi håper at flere som ikke er medlemmer av Stavanger turistforening kan benytte seg av informasjonen, forteller hun.

 

Snart vinterferie

I tillegg til føremeldinger utarbeider også andre tiltak for å ivareta sikkerheten til turgåere på best mulig måte.  

       Nå er det jo snart vinterferie for veldig mange, og det er en travel tid i fjellet. Vi håper at mange har tenkt seg ut på tur, men da er det også viktig å være godt forberedt. Da kan så klart føremeldingene være et godt sted for å få informasjon. I tillegg har vi laget noe som heter kvistekart som viser en oversikt over alle merkede ruter i fjellet. Og ellers er det selvfølgelig viktig å minne folk om fjellvettreglene, de gjelder uansett. Om folk gjør dette, er det bare til å si god vinterferie og god tur, sier Storaker med et smil. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *